Simeone en Diego Costa prijzen uitblinker Courtois

Atlético Madrid heeft de 1-0 overwinning bij AC Milan in de achtste finale van de Champions League voor een groot deel te danken aan doelman Thibaut Courtois. Daarover waren trainer Diego Simeone en doelpuntenmaker Diego Costa het na afloop roerend eens.

Courtois hield Atlético met name voor rust op de been met een paar knappe reddingen. Vooral zijn save op een kopbal van Andrea Poli was subliem. 'Courtois was enorm belangrijk in de eerste helft', aldus Simeone. 'We hadden het moeilijk in die periode, maar in de rust heb ik een paar dingen omgezet en kregen we het aardig onder controle. Er is echter nog niets beslist. We moeten in Madrid nog veel werk verzetten', blikte de coach alvast vooruit op het tweede duel in de achtste finale van de Champions League van 11 maart.

'Met een doelman als Courtois achter ons, voelen we ons als team heel zeker', aldus Diego Costa. 'Thibaut is een van de beste keepers ter wereld.' Volgens de spits, die in de 83ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte, is de zege het gevolg van een geweldige teamprestatie. 'De kracht van het collectief is al het hele seizoen onze kwaliteit. We zijn er echter nog niet. Dit is een goed resultaat, maar Milan heeft een geweldige ploeg en kan nog terug komen.'