Simeone: 'Ben verantwoordelijk voor deze nederlagen'

Reacties

Atlético Madrid werd in de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey over twee wedstrijden afgeschminkt door rivaal Real Madrid (3-0 en 2-0). Trainer Diego Simeone voelt zich schuldig na de afgetekende nederlagen.

Simeone: 'Ben verantwoordelijk voor deze nederlagen'

Atlético verloor het eerste duel met 3-0, maar Simeone hoopte dinsdagavond nog op een stuntje. 'Met zo'n achterstand weet je dat het moeilijk wordt. We hebben het geprobeerd, maar ons plan mislukte en daar neem ik de verantwoordelijkheid voor', aldus de Argentijn, die met Atlético in de competitie wel succesvol was in de stadsderby door met 1-0 te winnen op bezoek bij De Koninklijke.

Tijdens het duel van dinsdag kwam Atlético binnen zestien minuten op een 2-0 achterstand door benutte strafschoppen van Cristiano Ronaldo. 'Na zo'n nederlaag kun je niet tevreden zijn. We maakten het onszelf bijna onmogelijk door twee strafschoppen weg te geven. De spelersgroep is boos en dat is logisch, maar we hebben weer laten zien dat we altijd meespelen om de prijzen. Dat stemt me tevreden', besluit Simeone.

Collega-trainer Carlo Ancelotti van Real is blij met het behalen van de bekerfinale. 'Dat hebben we op basis van twee wedstrijden helemaal verdiend', aldus de Italiaan. 'Hiermee hebben we een van onze doelstellingen bereikt, al klopt het dat dit toernooi minder belangrijk voor ons is dan de competitie en de Champions League.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.