Simeone: 'Atlético is tegen Milan niet de favoriet'

Reacties

Hoewel Atlético Madrid kampioenskandidaat is in Spanje en AC Milan in Italië slechts de negende plaats bezet op de ranglijst, ziet trainer Diego Simeone van de Madrilenen zijn elftal niet als favoriet voor de dubbele confrontatie in de achtste finale van de Champions League.

Simeone: 'Atlético is tegen Milan niet de favoriet'

Simeone zegt in een vooruitblik op het uitduel van woensdag dat Milan veel meer in zich heeft dan het tot nu toe heeft laten zien. Ook denkt hij dat Milans fantastische resultaten in eerdere edities van het toernooi (de Rossoneri wonen zeven maal de Europa Cup 1/Champions League) een rol spelen. 'Milan heeft een fantastische historie en tijdens wedstrijden als deze kan dat echt een belangrijke factor zijn. Ik verwacht een bijzonder sterke tegenstander en ik zie mijn elftal dan ook niet als de favoriet', aldus de Argentijnse trainer.

De coach, die in zijn tijd als speler twee jaar voor Milans rivaal Internazionale speelde, is beducht voor de effectiviteit van de formatie van Clarence Seedorf, die kan beschikken over Nigel de Jong en de herstelde Urby Emanuelson.

'Milan is een elftal dat zoals veel Italiaanse clubs heel weinig kansen nodig heeft om te scoren. We moeten in verdedigend opzicht een goede prestatie leveren en oppassen voor hun counters, want ze hebben een paar getalenteerde aanvallers rondlopen', weet Simeone, die niet wil dat zijn team zich ingraaft. 'Ik reken erop dat beide elftallen aanvallend aan de wedstrijd beginnen.'

'Voor mij is het mooi om in Milaan terug te keren, want ik heb hier fantastische jaren beleefd, maar woensdag telt alleen de prestatie van mijn spelers', besluit Simeone, die met Inter in 1998 de UEFA Cup won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.