Seedorf wil Milan vormen naar voorbeeld Bayern München

Reacties

Clarence Seedorf is van plan bij AC Milan te breken met de conservatieve spelopvattingen die zijn voorganger Massimiliano Allegri er op nahield. Het aanvallende en succesvolle spel van Bayern München ziet hij als voorbeeld.

Seedorf wil Milan vormen naar voorbeeld Bayern München

Milan kreeg dit seizoen veel kritiek vanwege de ongeïnspireerde en afwachtende manier van voetballen. Seedorf wil daar snel mee afrekenen. 'Ik houd van elftallen die aanvallen en waarin individuen de ruimte krijgen om hun creatieve kwaliteiten te laten zien', aldus de coach, die Milan vrijdag met 1-0 van Bologna zag winnen dankzij een fantastisch doelpunt van Mario Balotelli.

'Bayern München heeft de afgelopen jaren laten zien dat aanvallend spelen en een goede organisatie samen kunnen gaan', vervolgt de trainer, die niet gecharmeerd is van het afwachtende reactievoetbal dat sommige van zijn vakgenoten propageren.

'Ik ben geen fan van teams die wachten op een fout van de tegenstander. Het kan best een effectieve tactiek zijn en soms kun je gewoon niet anders, maar als je mij vraagt wat ik mooi vind aan voetbal is dat een team dat niet tevreden is als het één keer scoort, maar op zoek gaat naar het volgende doelpunt', stelt Seedorf.

'Milan bevindt zich nu in een overgangsfase en wil over een paar jaar weer een grootmacht zijn. Dan gaat het er niet alleen om dat je wint, maar ook hoe je dat doet. Dan kun je een voorbeeld zijn voor andere clubs. Het is een lange reis, maar we zijn al onderweg en ik ben blij dat ik die reis vanuit technisch oogpunt mag leiden', besluit de coach van de nummer tien van de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.