Balotelli: 'Mijn plicht om dit soort doelpunten te maken'

Reacties

Mario Balotelli ziet het als zijn taak om AC Milan te redden als de ploeg het moeilijk heeft. De Italiaanse spits besliste zo het duel met Bologna (1-0) door de doelman van grote afstand te verschalken met een verwoestende uithaal. 'Het is mijn plicht om dit soort doelpunten te maken.'

Balotelli: 'Mijn plicht om dit soort doelpunten te maken'

'Ik keek naar de doelman en zag dat hij wat voor zijn lijn stond. Dus ik schoot zo hard mogelijk en gelukkig ging de bal erin', beschreef Balotelli zijn doelpunt tegenover Sky Sport Italia. Het doelpunt was het enige hoogtepunt in de wedstrijd, zo weet de spits ook. 'Het was geen goede wedstrijd vanavond, alles behalve dat', was hij eerlijk.

Maar juist dan moet hij toeslaan, zo vindt de Italiaan. 'De coach geeft me vertrouwen, ik ben degene die de ploeg vooruit moet helpen. Daarom zie ik het als mijn taak om dit soort doelpunten te maken', aldus Balotteli.

'Of ik dit doelpunt aan iemand wil opdragen? Ik wil graag fijne Valentijnsdag zeggen tegen mijn vriendin Fanny, omdat ik veel van haar houd', vertelde Balotelli desgevraagd. Ook werd hem gevraagd naar de reden achter de tranen van de spits, na zijn wissel tegen Napoli (3-1 nederlaag). Daar liet hij zich echter niet over uit. 'De mensen willen te veel naar mijn privéleven kijken. Ik zou ze aanraden dat niet te doen. Ik ben de spits van het nationale elftal, dus men zou mij gewoon mijn leven moeten laten leiden', besloot Super Mario.

Wapens
Trainer Clarence Seedorf stond er niet van te kijken, toen Balotelli het van grote afstand probeerde en Milan op fantastische wijze op voorsprong schoot. 'Mario weet precies hoe hij zo'n doelpunt moet maken. Hij heeft dit soort wapens', beschreef Seedorf zijn matchwinner.

'Het mooie is dat het hele team bleef geloven in een goed resultaat', gaf de trainer zijn ploeg een compliment. 'Want je maakt alleen zulke doelpunten als je er nog in gelooft. Het was geen goede wedstrijd, maar het is moeilijk als je tegenstander negentig minuten op je wacht', aldus Seedorf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.