Sigthórsson en Finnbogason scoren in uitzwaaiduel IJsland

IJsland kan met een positief gevoel naar het EK in Frankrijk afreizen, al was er een ruimere zege verwacht tegen het nietige Liechtenstein (4-0).

IJsland-bondscoach Lars Lagerbäck gaf Kolbeinn Sigthórsson (foto) en Alfred Finnbogason de kans vertrouwen te tanken op weg naar het EK. Dat het nietige Liechtenstein (nummer 168 op de FIFA-ranking) de laatste tegenstander was, bood de twee voormalige Eredivisie-spitsen gelegenheid zich te laten zien als goalgetter.

Sigthórsson brak in de tiende minuut de ban in Reykjavik. Maar verder dan zijn twintigste treffer in 39 interlands kwam de spits van FC Nantes niet. Ook de productie van Finnbogason bleef tegen Liechtenstein steken bij één treffer. De spits van FC Augsburg tekende op slag van rust voor de 3-0.

Tussendoor had Birkir Már Sævarsson een persoonlijk hoogtepunt beleefd. De 31-jarige rechtsback maakte in zijn 57ste interland zijn eerste doelpunt voor zijn land. Acht minuten voor tijd incasseerde Liechtenstein-doelman Peter Jehle nog een doelpunt van invaller Eidur Gudjohnsen

Met de productie bleef IJsland een doelpunt verwijderd van een record. Sinds 27 juli staat de 5-0 overwinning op Malta in de boeken als grootste IJslandse zege in een officiële interland.