Siem de Jong in voetsporen van Sneijder en Kluivert

De goals van Siem de Jong hielpen Ajax dinsdagavond in de Champions League aan een verdiend punt tegen Manchester City (2-2). Voetbal International neemt de cijfers van de aanvoerder van de Amsterdammers onder de loep.

Siem de Jong in voetsporen van Sneijder en Kluivert

De Jong voerde zijn Europese productie namens Ajax dinsdag op naar zes goals in 34 wedstrijden. De helft van zijn doelpunten maakte hij in de twee voorbije duels met Manchester City.

De Jong is dit seizoen met drie doelpunten uit vier wedstrijden topscorer van Ajax in de Champions League. Hij is de eerste Nederlandse Ajacied sinds Nigel de Jong en Wesley Sneijder in het seizoen 2005/06 die in één Champions League-seizoen minstens drie keer scoort.

Nigel de Jong kwam destijds tot drie doelpunten in zeven wedstrijden, terwijl Sneijder het Europa Cup-seizoen afsloot met vier goals in zeven optredens.

Sneijder is samen met Patrick Kluivert de enige Nederlandse speler in de Ajax-historie die ooit nóg meer doelpunten in één CL-jaargang maakte dan Siem de Jong: Kluivert kwam in de jaargang 1995/96 tot vijf treffers in acht duels.

De Jong voerde zijn productie namens Ajax in alle competities op naar zestig goals in 186 officiële wedstrijden. Dit seizoen staat de teller op zeven goals na zeventien officiële optredens.

Ajax heeft een uitstekende balans in wedstrijden waarin De Jong doel treft. Van de 46 wedstrijden waarin dat gebeurde (verdeeld over alle competities) wonnen de Amsterdammers er 38, speelden er zes gelijk en leden maar twee nederlagen. (Ramon Min) <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's