Shelvey door het stof: 'Het liefst zou je in de grond zakken'

Jonjo Shelvey was maandagavond zonder twijfel de hoofdrolspeler tijdens Swansea City - Liverpool (2-2). De middenvelder van Swansea, die vorig seizoen nog voor Liverpool speelde, was bij alle doelpunten betrokken.

'Ik wil mijn excuses aanbieden richting de fans voor mijn twee blunders, die ervoor zorgden dat Liverpool hier een gelijkspel behaalde', reageerde Shelvey na de wedstrijd. 'Het liefst zou je in de grond zakken, zodat niemand je kan zien nadat je op zo'n manier de bal hebt weggegeven en de tegenstander daaruit weet te scoren. Maar het is zelfs de grote spelers weleens overkomen.'

'Ik denk dat ik karakter heb getoond door ook na mijn twee fouten de bal steeds op te eisen', vervolgde Shelvey. 'Toch blijft bij mij het gevoel hangen dat ik ervoor gezorgd heb dat Liverpool een punt meeneemt. Het was echter een geweldige wedstrijd om gespeeld te hebben.'

Zowel Swansea-manager Michael Laudrup als zijn collega Brendan Rodgers van Liverpool namen het na de wedstrijd op voor Shelvey. 'Als je zo vroeg de score opent, maar meteen daarna de voorsprong weggeeft ga je in een paar minuten van de hemel naar de hel. In de rust heb ik hem verteld dat er nog 45 minuten waren om het recht te trekken en ik denk dat dat fantastisch is gegaan.'

Ook Rodgers, die Shelvey afgelopen zomer van Liverpool naar Swansea zag vertrekken, was positief over de middenvelder. 'Jonjo is een geweldige speler, maar hij is nog jong. Hij weet dat hij dingen aan zichzelf moet veranderen. De enige manier waarop hij zich verder kan ontwikkelen, is door veel te spelen. Deze wedstrijd was dan ook een goed leermoment.'