Absolute hoofdrol voor Shelvey bij Swansea City-Liverpool

In een uitermate vermakelijk duel tussen Swansea City en Liverpool heeft Jonjo Shelvey de absolute hoofdrol voor zichzelf opgeëist. De middenvelder van de club uit Wales was tegen zijn oude ploeg betrokken bij beide doelpunten van de thuisploeg, maar hielp de tegenstander op schlemielige wijze twee keer aan een doelpunt. Uiteindelijk werd het in Wales 2-2 en verloor Liverpool voor het eerst punten.

Doelman Michel Vorm zag hoe zijn Engelse ploeggenoot al na twee minuten de score opende voor Swansea. Shelvey had over geluk niet te klagen. Hij had een enorme knal in gedachten, maar miste de bal. Daardoor kon hij wel zijn actie vervolgen. Via een sliding van Martin Skrtel wist hij bovendien nog een keer aan te leggen, waarna hij de eerste tegengoal van Liverpool dit seizoen liet aantekenen. Shelvey schoot de bal in de verre hoek.

Door die treffer tegen de ploeg die hij enkele jaren diende, leek Shelvey even de weg kwijt. Zijn compleet mislukte terugspeelbal kwam bij Liverpool-spits Daniel Sturridge terecht. De Engelsman, die in de eerste drie duels drie keer voor een 1-0 overwinning zorgde, kon eenvoudig zijn vierde seizoentreffer produceren. Met zijn goede prestaties heeft de spits de verhalen over de nog altijd geschorste Luis Suarez naar de achtergrond verdreven.

Nog was het niet gedaan met de hoofdrol voor Shelvey. Na 35 minuten had hij een fraaie crossbal voorzien, maar hij faalde hopeloos. De mislukte trap bleek de aanleiding voor de 1-2 van Chelsea-huurling Victor Moses. Hij maakte zijn eerste doelpunt voor Liverpool in de Premier League door de bal in de korte hoek langs Vorm te schieten.

Soepel
Na de onderbreking completeerde Shelvey zijn bizarre wedstrijd. Met een uiterst soepel kopballetje stelde hij de Spanjaard Michu, de aanvalspartner van Wilfried Bony, in staat de 2-2 binnen te prikken. Daar bleef het bij in het Liberty Stadium.

Door de remise kon Steven Gerrard zijn vierhonderdste wedstrijd als aanvoerder van Liverpool (van de 635 officiële optredens ) geen luister bijzetten met een clubrecord. Liverpool slaagde er niet in voor het eerst sinds de start van de Premier League aan het seizoen te beginnen met vier zeges op rij. Bij Swansea mocht Jonathan de Guzman de tweede helft invallen en bleef Dwight Tiendalli negentig minuten op de bank.

Liverpool is met tien punten uit vier duels wél alleen koploper in Engeland. Tottenham Hotspur en Arsenal volgen op een punt achterstand. Chelsea en de twee clubs uit Manchester hebben al drie punten achterstand. Swansea staat na vier optredens op evenveel punten.