Sevilla wint in doelpuntenfestijn van Athletic de Bilbao

Sevilla heeft zich in de subtop van de Primera División gemeld. De ploeg van trainer Gregorio Manzano won op eigen veld nipt van Athletic de Bilbao: 4-3.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Luís Fabiano zette Sevilla na een goed halfuur spelen op voorsprong en vlak voor het rustsignaal verdubbelde Frédéric Kanouté de score vanaf elf meter: 2-0.

Een kwartier naar rust zorgde Luís Fabiano met zijn tweede treffer van de avond voor een riante voorsprong. Sevilla leek het vervolgens wel te geloven, maar de bezoekers toonden veerkracht en kwamen door twee treffers in drie minuten van topscorer Fernando Llorente terug tot 3-2.

Even nog leek het spannend te worden, maar Frédéric Kanouté maakte aan alle onzekerheid een einde door de 4-2 te maken, opnieuw vanaf de strafschopstip. De aansluitingstreffer van Igor Gabilondo kwam te laat om nog aan een echt slotoffensief te gaan werken. Sevilla komt met de winst op een totaal van veertien punten uit acht duels.