Sevilla verzuimt koppositie te grijpen bij stug Gijón

Sevilla heeft zaterdag dure punten laten liggen op bezoek bij Sporting Gijón: 1-1. Bij winst had de ploeg van trainer Jorge Sampaoli de koppositie overgenomen van Real Madrid.

Sevilla nam al na vier minuten de leiding. Wissam Ben Yedder verlengde een lange pass van keeper Sergio Rico en stuurde collega-aanvaller Luciano Vietto op doelman Iván Cuéllar af. De spits rondde kalm af. Gijón bood Sevilla goed weerstand en dat werd na twintig minuten beloond. Roberto Canella gaf voor op de vrijstaande Moisés Gómez, die ongehinderd raak schoot.

Het bleef een open wedstrijd waarin Sevilla het niet gemakkelijk had. De bezoekers kregen via Adil Rami en Gabriel Mercado kleine kansen op een voorsprong. Sevilla was heer en meester, maar de thuisploeg verdedigde dapper en succesvol. Gijón probeerde in de omschakeling nog gevaarlijk te worden, maar vierde uiteindelijk het gepakte punt.

Sevilla komt door het gelijkspel op gelijke hoogte met koploper Real Madrid. De Koninklijke kan echter uitlopen als het zaterdagmiddag wint van Deportivo Alavés. Barcelona en Villarreal kunnen Sevilla inhalen als ze dit weekeinde winnen.