Sevilla verslaat Valencia en passeert Barça dankzij Pareja

Dankzij een thuiszege op Valencia is Sevilla opgeklommen naar de tweede plaats in de Primera División. Nicolás Pareja kroonde zich tot matchwinner: 2-1.

In de eerste helft had de thuisclub een licht overwicht in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, maar pas in de 53ste minuut opende Sevilla de score. Het kreeg daarbij hulp van Ezequiel Garay, die een voorzet van Vitolo achter zijn eigen doelman werkte.

Twaalf minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Barcelona-huurling Munir El Haddadi, die koel afrondde na een schitterende steekpass van João Cancelo. De overwinning ging echter naar Sevilla, aangezien Pareja een kwartier voor tijd van afstand raakschoot. In extremis kreeg José Luis Gayà nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging hoog over.

Sevilla komt door zege op 27 punten uit dertien duels, waardoor het nu tweede staat. Real Madrid heeft zes punten voorsprong. Barcelona kan zondag weer passeren als het minimaal gelijkspeelt op bezoek bij Real Sociedad.

Bij Valencia is het crisis, want voor de vijfde wedstrijd op rij bleef de ploeg van trainer Cesare Prandelli zonder overwinning in de Primera División en daardoor blijft het steken op de zestiende plaats.