Sevilla scoort zeven dagen voor PSV-uit vijf keer

Sevilla heeft dinsdagavond een makkelijke en ruime overwinning geboekt op Almería. In het eigen Ramón Sánchez Pizjuán werd het 5-1 tegen de hekkensluiter van La Liga.

Sevilla
Sevilla
5 - 1
UD Almería
UD Almería

Youssef En-Nesyri zorgde al snel voor 1-0 door een rebound binnen te koppen nadat een ploegmaat na een hoekschop al de lat had geraakt. Amper twee minuten later werd de score al verdubbeld, en het was een doelpunt dat in één keer het betaalde entreegeld rechtvaardigde. Dodi Lukebakio speelde een paar tegenstanders uit en de Belg joeg de bal daarna venijnig hard bovenin het doel.

In dat tempo bleef het niet doorgaan, het duurde een half uur voordat de rood-witte aanhang weer mocht juichen. Suso kwam naar binnen en krulde zijn eerste competitiegoal van het seizoen knap in de hoek. De vierde, na rust, was van Erik Lamela. Twintig minuten voor tijd redde Luis Suárez de eer bij de bezoekers door een penalty te benutten. In blessuretijd bepaalde de jonge invaller Kike Salas de eindstand op 5-1.

De riante overwinning is bijzonder welkom in Andalusië, waar de start van het seizoen ronduit slecht was geweest. In de competitie vindt de ploeg van José Luis Mendilibar nu pas aansluiting met de middenmoot, in de Champions League was de start met een gelijkspel tegen RC Lens in eigen huis evenmin goed. De vorm lijkt nu toch te komen, precies een week voordat Sevilla in Eindhoven tegen PSV speelt. Vrijdagavond wacht eerst nog de topper in en tegen Barcelona.