Sevilla doet zaken met City: Nolito opvolger verguisde Vitolo

Reacties

Een jaar na zijn vertrek bij Celta de Vigo staat Nolito op het punt terug te keren in Spanje. Sevilla heeft een akkoord bereikt met Manchester City over de transfer van de dertigjarige aanvaller, die voor drie jaar kan tekenen in Andalusië als hij de medische keuring doorstaat.

Sevilla doet zaken met City: Nolito opvolger verguisde Vitolo

Nolito verkaste een jaar geleden nog voor achttien miljoen euro naar Engeland, waar hij een van de eerste aankopen van manager Pep Guardiola werd. Zo makkelijk als de linksbuiten voor Celta scoorde – 39 keer in 103 officiële duels – ging het hem bij City niet af. De Spaans international kwam weliswaar tot zes goals in dertig wedstrijden, maar was net zo vaak invaller als basisspeler.

Bij Sevilla lijkt voor Nolito weer een belangrijke rol weggelegd. De nummer vier van Spanje deed vorig seizoen ook al zaken met City, toen het Samir Nasri huurde. In de hoofdstad van Andalusië wordt de voormalig speler van Barcelona en Benfica herenigd met trainer Eduardo Berizzo, met wie hij samenwerkte bij Celta. Berizzo trok deze zomer ook naar Sevilla als opvolger van Jorge Sampaoli.

Als de formaliteiten zijn afgerond betaalt Sevilla naar verluidt negen miljoen voor Nolito, die als vervanger van Vitolo kan worden gezien. De vleugelaanvaller vertrok na een ware soap naar Atlético Madrid. De club nam verder afscheid van Vicente Iborra (Leicester City) en Adil Rami (Olympique Marseille) en trok zelf Luis Muriel, Éver Banega, Guido Pizarro en Sébastien Corchia aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.