Sevilla breekt transferrecord voor Colombiaanse spits Muriel

Reacties

Sevilla heeft de komst van Luis Muriel afgerond. De Colombiaanse spits komt naar verluidt voor een bedrag van twintig miljoen euro over van Sampdoria. Nog nooit betaalde de club uit Andalusië zo'n groot bedrag voor een speler. De aanvaller tekent voor vijf seizoenen in Spanje.

Sevilla breekt transferrecord voor Colombiaanse spits Muriel

De transfer hing al lange tijd in de lucht, maar dinsdag bevestigde de club dat de deal rond is en de spits door de medische keuring is gekomen. De 26-jarige aanvaller kende een sterk seizoen in de Serie A. De Colombiaans international scoorde elf keer namens de club uit Genoa. Eerder stond Muriel in Europa onder contract bij Udinese, Granada en Lecce.

Met een bedrag van twintig miljoen euro overstijgt de Colombiaan de andere dure aankopen in het verleden van Sevilla. Franco Vázquez en Álvaro Negredo deelden voorheen de koppositie. Zij kwamen voor een bedrag van 15 miljoen euro naar de La Liga-club.

De spits is de derde aankoop van Sevilla deze zomer. Eerder trok de club uit de Primera División al Éver Banega aan en de Argentijns international Guido Pizarro kwam over van Tigres. Maandagavond zette ook clubicoon Vitolo zijn handtekening onder een nieuw contract in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.