Servië is zo goed als zeker van promotie in de Nations League. De ploeg van bondscoach Mladen Krstajic was in eigen huis te sterk voor nummer twee Montenegro.

Servië
2 - 1
Montenegro
Montenegro

Van 2003 tot 2006 vormden Servië en Montenegro nog samen één land, maar tijdens de eerste editie van de Nations League stonden beide voor het eerst tegenover elkaar. Vorige maand eindigde de eerste editie in een 0-2 zege voor Servië dankzij twee treffers van Aleksandar Mitrovic (foto), die ook nu een hoofdrol vertolkte.

Servië kwam na een half uur op voorsprong door een treffer van Adem Ljajic, die na een uitstekende pass van Dusan Tadic koel afrondde. Twee minuten later verdubbelde Mitrovic de voorsprong van de bezoekers door op schitterende wijze een voorzet van Aleksandar Kolarov binnen te werken.

Zeven minuten voor rust kreeg Mitrovic een uitgelezen kans op zijn tweede treffer van de middag toen scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco wel heel makkelijk een penalty gaf toen Nemanja Matic tegen zijn eigen standbeen aan leek te schoppen. Mitrovic wilde het echter te mooi doen en stiftte zijn Panenka ruim over. Eerder had Tadic in de Nations League ook al twee keer een strafschop gemist.

Lang leek die misser geen gevolgen te hebben, maar in de zeventigste minuut schoot Stefan Mugosa de aansluitingstreffer binnen. Het werd ineens weer spannend in Belgrado. Het bleef echter 2-1, waardoor Servië met elf punten uit vijf duels koploper is in Groep 4 van Nations League C. Montenegro bezet met zeven punten de tweede plaats en kan promotie vergeten. Nummer drie Roemenië kan in theorie nog wel eerste worden in deze poule.