Serie A-trainers eren 'Special One' met 'Gouden Bank'

José Mourinho kan opnieuw een eervolle vermelding aan zijn indrukwekkende palmares toevoegen. De Portugese coach werd door zijn collega's uitgeroepen tot beste trainer van het Serie A-seizoen 2009/10. De huidige trainer van Real Madrid sleepte zodoende de Panchina d'Oro (Gouden Bank) in de wacht.

Serie A-trainers eren 'Special One' met 'Gouden Bank'

Mourinho kreeg de eervolle vermelding voor zijn prestaties van het vorige seizoen. Met Internazionale veroverde The Special One zowel de titel, als de Coppa Italia. Kroon op zijn werk bij de Nerazzurri was het winnen van de Champions League.

Eerder werd Mourinho tijdens het Italiaanse sportgala ook al uitgeroepen tot beste trainer door de spelers van de Serie A en werd hij door de FIFA uitgeroepen tot beste coach van het afgelopen seizoen (foto). Luigi Del Neri (voorheen Sampdoria, nu Juventus) en Claudio Ranieri (AS Roma) werden maandag respectievelijk tweede en derde.

Mourinho zag hoe zijn huidige ploeg zondag met speels gemak won van Real Sociedad: 4-1. De Portugees was na afloop lyrisch over middenvelder Mesut Özil. 'Met hem heeft Madrid voor de komende tien jaar een fantastische speler. Hij was ook vanavond weer de gangmaker van het elftal', luidde het oordeel van Mourinho.

Ondanks de zege blijft de achterstand op het superieure Barcelona zeven punten. Ook Mourinho ziet in dat het veroveren van de titel een zeer lastige opgave is. 'Als wij doen wat we moeten doen en we worden alsnog tweede, dan kunnen we met opgeheven hoofd de zomer in. Het is alleen zaak de titel niet weg te geven. We hebben nog steeds kans, maar mogen geen fouten meer maken.'

Mourinho blikt eveneens herhaaldelijk vooruit op zijn eigen toekomst. In het verleden gaf de Portugees al aan nog eens als technisch hoofdverantwoordelijke terug te willen keren in de Premier League, waar hij eerder Chelsea onder zijn hoede had. Dit keer gooide hij het over een andere boeg. 'Ik wil nog zeker tien tot vijftien jaar aan de Europese top blijven. Daarna lijkt een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, mij een mooie ervaring.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's