Serie A: Udinese vergroot zorgen bij Internazionale

Internazionale blijft kwakkelen in de Serie A. Udinese won in Milaan met 0-1 en bezorgde Inter een nieuwe deceptie. Napoli klopte Lecce met 4-2.

Internazionale - Udinese 0-1Udinese bevestigde de toppositie in de Serie A door knap te winnen bij Internazionale. De Milanese formatie miste regisseur Wesley Sneijder opnieuw node. Udinese had voor rust weinig moeite om gelijke tred te houden met de kwakkelende topclub. Pas in de tweede helft durfden de gasten overtuigend de aanval te zoeken.

Nadat eerst Antonio Di Natale de mogelijkheid op de 0-1 onbenut liet, rondde de Chileen Mauricio Isla twintig minuten voor tijd een schitterend uitgespeelde counter fraai af. De achterstand was voor Inter aanleiding een slotoffensief te starten, maar de counters van Udinese leverden meer gevaar op. Opvallend genoeg bleef de matchwinner van vorige week, Luc Castaignos, negentig minuten op de bank.

De slotfase was gedenkwaardig. Eerst miste Antonio Di Natale een strafschop. Inter-aanvoerder Javier Zanetti (foto) kreeg daarbij zijn tweede gele kaart. Damiano Ferronetti kon aan de andere kant vertrekken, maar de strafschop voor Inter was niet besteed aan Giampaolo Pazzini. De spits gleed uit bij het nemen van de penalty en miste de kans op de gelijkmaker.

Voor Internazionale was het alweer de zesde nederlaag van het seizoen en de derde verliespartij in eigen stadion. Met veertien punten uit twaalf duels blijft de ploeg van trainer Claudio Ranieri in de onderste regionen bivakkeren. Udinese staat met 27 punten uit dertien wedstrijden gelijk met koploper AC Milan. Morgen kan Juventus bij winst op Cesena het leidende duo passeren.

Napoli - Lecce 4-2Napoli had aan een helft voldoende om afstand te nemen van laagvlieger Lecce. Ezequiel Lavezzi soleerde naar 1-0, Edinson Cavani maakte 2-0 op aangeven van Goran Pandev en Blerim Dzemaili schoot van buiten het strafschopgebied de derde Napolitaanse treffer binnen.

Met het oog op de belangrijke midweekse Champions League-confrontatie tegen Villarreal geloofde Napoli het na rust wel. Luis Muriel mocht de 3-1 maken, terwijl beide ploegen in de laatste tien minuten nog éénmaal scoorden. Eerst Edinson Cavani nog een keer, daarna het slotakkoord van Daniele Corvia. Foto: VI Images