Sergio Padt: de nachtmerrie van PSV

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de dertiende speelronde is dat Sergio Padt, doelman van FC Groningen.

Sergio Padt: de nachtmerrie van PSV

Ook als sluitpost heb je af en toe een wedstrijd nodig waarin je boven het gemiddelde van je ploeg uitsteekt. Sergio Padt, de 24-jarige doelman van FC Groningen, keepte afgelopen zondag zo'n duel. De ene na de andere PSV-er verscheen voor zijn doel, maar de voormalige jeugdinternational hield zijn elftal telkens op de been.

Slechts één keer moest hij zijn meerdere erkennen in een tegenstander. Luuk de Jong klopte hem met de kop, maar dat was voor de Brabanders niet voldoende voor de zege. Padt was een nachtmerrie voor PSV. Hij trad zeker tien keer goed handelend op en mocht na afloop van het sprankelende, negentig minuten lang boeiende duel concluderen dat hij degene was die zijn team een punt had bezorgd.

Sergio Padt in actie tijdens het thuisduel met PSV. Verder zijn zichtbaar: Luciano Narsingh en FC Groningen-verdediger Yoëll van Nieff
Sergio Padt in actie tijdens het thuisduel met PSV. Verder zijn zichtbaar: Luciano Narsingh en FC Groningen-verdediger Yoëll van Nieff

De geboren Haarlemmer staat al jaren te boek als een heel aardig talent, een predicaat dat keepers doorgaans wat langer mogen dragen dan veldspelers. Ajax pikte hem in de jeugd op bij SV Hoofddorp, maar door de zware concurrentie in Amsterdam werd de doelman verhuurd aan eerst Haarlem en later Go Ahead Eagles. Omdat een terugkeer naar de hoofdstad hem sportief niets zou brengen, ging Padt voor een overstap naar AA Gent. Bij die club verloor hij vorig seizoen zijn plek onder de lat, waarna FC Groningen toesloeg.

Tot afgelopen zondag wist Padt zich niet echt te onderscheiden. Tenminste, niet met bijvoorbeeld een indrukwekkend laag aantal tegendoelpunten als bewijs. Tegen PSV liet hij echter zien dat er een goede doelman in hem schuilt. Het leverde hem de titel Speler van de Week op. Het is nu aan Padt om te laten zien dat dit geen incident is.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.