Cocu baalt: 'Had bij rust al 2-6 kunnen staan'

Phillip Cocu vindt dat PSV zichzelf enorm tekort heeft gedaan op bezoek bij FC Groningen. Volgens de trainer had zijn ploeg halverwege al dik voor moeten staan.

r

Het werd uiteindelijk 1-1. Onbegrijpelijk, aldus Cocu. 'We hebben vijftien tot twintig kansen gecreëerd. Dan heb ik het niet over kleine kansen, maar honderd procent mogelijkheden', klaagde de trainer tegenover FOX Sports. 'Het had bij rust wel 1-5 of 2-6 kunnen staan. We hadden een veel hoger rendement moeten behalen.' Vooral Luciano Narsingh liet enkele enorme mogelijkheden onbenut.

Cocu zag zijn spelers in aanvallend opzicht vaak 'twijfelen' en 'verkeerde keuzes' maken. 'Ik ben echt dik tevreden over hoe we hebben gevoetbald. Ons spel was van een hoog niveau, maar het gaat om de punten en daarover ben ik teleurgesteld. Dit is onvoldoende', vervolgde de oefenmeester, die vond dat zijn ploeg de 0-1 voorsprong slecht verdedigde.

Guardado
Cocu zag Andrés Guardado in de tweede helft uitvallen. 'Hij kreeg een tik op zijn enkel. We gaan morgen bekijken hoe het met hem is. De enkel is nu dik en gevoelloos, dus misschien is er ook wel een zenuw geraakt', sloot de coach af.