Sensationele uitschakeling voor Hamburger SV

VfL Osnabrück zorgde voor een stunt door Hamburger SV uit het Duitse bekertoernooi te knikkeren. VfB Stuttgart ontworstelde zich met de nodige moeite van Regionalligist VfL Lübeck.

VfL Osnabrück-Hamburger SV 3-3, Osnabrück wnsRomeo Castelen mocht voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen bij Hamburger SV. De oud-Feyenoorder kende geen gelukkig optreden tegen VfL Osnabrück. Na 56 minuten maakte hij plaats voor Eljero Elia, zoals ook Marcus Berg halverwege de tweede helft naar de kant moest. Trainer Bruno Labbadia was gedwongen wisselingen aan te brengen om een pijnlijke uitschakeling te voorkomen.

VfL Osnabrück, dat uitkomt in de Derde Bundesliga, leidde namelijk tot diep in de tweede helft met 2-0. Mladen Petric verkleinde in de 77ste minuut de achterstand voor HSV, dat in blessuretijd door een strafschop van Piotr Trochowski de gastheren een tweede gevoelige tik verkocht. In de verlenging leek het verzet van Osnabrück gebroken door een treffer van Guy Demel. Maar dit keer was het de beurt aan de gastheren om in extremis terug te slaan. Het kopdoelpunt van Henning Grieneisen betekende een strafschoppenreeks, waarin de thuisploeg in tegenstelling tot HSV niet faalde.

VfL Lübeck-VfB Stuttgart 1-3, nvVfB Stuttgart-trainer Markus Babbel bleek een gelukkige hand van wisselen te hebben. Invaller Julien Schieber hielp Die Schwaben in het laatste kwartier aan de gelijkmaker, terwijl een andere verse kracht, Rudy Khedira, in de verlenging Regionalligist VfL Lübeck op de knieën kreeg. Khalid Boulahrouz bleef het hele duel op de bank.

1. FC Kaiserslautern-Bayer Leverkusen 2-1Bayer Leverkusen besefte in de rust dat het meer moest laten zien om 1. FC Kaiserslautern aan de kant te schuiven. Maar de ploeg van trainer Jupp Heynckes gaf pas na de 2-0 van Erik Jendrisek echt gas. Het offensief leidde in de slotfase tot de aansluitingstreffer van invaller Theofanis Gekas. Kaiserslautern, dat aan kop gaat in de Tweede Bundesliga, kwam de laatste zes minuten zonder kleerscheuren door, met een plaats in de achtste finales als beloning.