1860 München verdiept crisis bij veerkrachtig Hertha

De veerkracht geeft de Berlijnse burger moed, maar voor de bekeraspiraties van Hertha BSC was het niet genoeg. 1860 München was na strafschoppen te sterk. Jos Luhukay stuntte met FC Augsburg.

1860 München verdiept crisis bij veerkrachtig Hertha

1860 München-Hertha BSC 2-2, 1860 wnsDe teleurstellende resultaten in de Bundesliga en de Europa League hebben de Berlijnse club in zwaar weer gebracht, waarbij de crisis met name trainer Lucien Favre wordt verweten. De Zwitserse coach moet vrezen voor zijn baan na de uitschakeling door Tweede Bundesliga-club 1860 München.

Rasmus Bengtsson (foto) bracht Hertha BSC in verlegenheid. De Zweedse verdediger, die de Berlijnse club verkoos boven AZ en Lazio, bracht zijn ploeg in de problemen. Koud in de tweede helft kreeg de Berlijnse formatie een volgende tik. Maar Hertha BSC herstelde zich en dwong een verlenging af. Adrián Ramos en Valeri Domovchiyski tekenden voor de opvallende wederopstanding, die in de extra tijd verder gestalte kreeg in de vorm van kansen voor Lukasz Piszczek. Maar in de noodzakelijke penaltyreeks ging het alsnog mis voor Hertha BSC.

FC Augsburg-SC Freiburg 1-0Ook SC Freiburg verkeek zich op een club uit de Tweede Bundesliga. FC Augsburg, dat onder leiding staat van de Nederlandse trainer Jos Luhukay, was verantwoordelijk voor de stunt. Daniel Brinkmann tekende na een solo voor de enige treffer in de Impuls Arena.

Werder Bremen-FC Sankt Pauli 2-1Sankt Pauli bracht Werder Bremen aan het wankelen maar niet aan het struikelen. De Hamburgse club uit de Tweede Bundesliga kwam dankzij Charles Takyi een kwartier voor het einde op gelijke hoogte. Acht minuten voor tijd maakte Naldo echter een einde aan de illusies van Sankt Pauli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen