Selfie met Falcao, Henry met pruik en VI wint quiz

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Selfie met Falcao, Henry met pruik en VI wint quiz

• Een beetje zelfbevlekking kan nooit kwaad: de eerste editie van de OptaJohanQuiz is dinsdagavond gewonnen door het team van Voetbal International, bestaande uit Willem van Beeren, Harry Hamer, Oscar van der Horst, Tim Vos en Pieter Zwart.

• Colombia bereidt zich voor op de vriendschappelijke interlands tegen Bahrein en Koeweit, maar de training werd dinsdag verstoord door een fan van Radamel Falcao. De spits van Manchester United deed niet moeilijk toen hem gevraagd werd op de foto te gaan.

'Het zou heel prettig zijn om weer met Jan te kunnen spelen. Maar dat is nog heel ver.'
• Verschillende Engelse media maakten de afgelopen weken melding dat Toby Alderweireld zijn loopbaan weleens zou kunnen vervolgen bij Tottenham Hotspur, waar de 26-jarige verdediger zou worden herenigd met Jan Vertonghen. Beide Belgen speelden eerder bij Ajax samen. De door Atlético Madrid aan Southampton verhuurde Alderweireld wil echter nog niet op de zaken vooruitlopen. 'De interesse moet nog concreet worden en ten slotte moet Atlético me ook laten gaan. Misschien willen ze me wel terug in Madrid. Ik moet wachten op de gesprekken na het seizoen.' (Het Laatste Nieuws)

• Je zou hem niet zo snel verwachten als schoolmeester, maar Thierry Henry probeerde het toch. Om een scholiere te verrassen, ging de voormalige topspits uit Frankrijk vermomd met bril en pruik de klas in. En die vermomming deed het uitstekend.

'Het gaat op zich goed zo, met mij en Thibaut als duo, maar dit kan maar een seizoen werken. Ik wil niet nog zo'n jaar meemaken.'
• Tien jaar was Petr Cech eerste doelman van Chelsea, maar dit seizoen moet hij Thibaut Courtois voor zich dulden. Logisch dus dat de 32-jarige Cech komende zomer op zoek gaat naar een andere club. Al heeft de Tsjech nog een contract voor één jaar in Londen. (Idnes)

• Na de 4-0 uitzege op RC Lens is Michy Batshuayi zo blij dat hij zijn ploeggenoot Brice Samba van Olympique Marseille een tik op zijn achterhoofd geeft. Wij zijn benieuwd of de 21-jarige doelman al revanche heeft genomen op de Belgische spits.

'Toen de uittrap van Dida naar beneden kwam, dacht ik alleen maar dat ik iets speciaals wilde gaan doen. Als dat dan nog lukt ook is dat, zeker op Old Trafford, geweldig.'
• Aan het woord is Kaká, over zijn mooiste doelpunt uit zijn loopbaan. Die maakte de Braziliaan op 24 april 2007 tijdens het uitduel met Manchester United in de halve finale van de Champions League (3-2 verlies). 'Het was mijn tweede doelpunt die wedstrijd en het was het hoogtepunt uit mijn loopbaan', aldus de Braziliaan, die toen nog voor AC Milan speelde. Op Old Trafford passeerde hij United-doelman Edwin van der Sar. (The Daily Mail)

Louis van Gaal is zaterdag na de nationale judodag op Papendal een prijs rijker. Na Jacques Rogge en Erica Terpstra is de manager van Manchester United de derde die de Anton Geesink Award in ontvangst mag nemen. De Nederlandse judobond wil de man die in 1995 in Wenen met een karatetrap wereldnieuws was, daarmee eren voor zijn vele verdiensten voor de sport.

• SC Cambuur heeft nauwelijks internationals die Leeuwarden hebben verlaten voor interlandverplichtingen. Maar er is één die voor een memorabel avontuur staat: Vytautas Andriuskevicius. De linksback bereidt zich voor op het bezoek met Litouwen aan Wembley, waar vrijdag het EK-kwalificatieduel met Engeland wordt afgewerkt. Via het Instagram-account van SC Cambuur kan je zijn belevenissen volgen.

'Het is echt scheisse. Dat wens ik Robben niet toe'
Alexander Meier voelt mee met de geblesseerde Arjen Robben, met wie de aanvaller van Eintracht Frankfurt strijdt om de titel van Bundesliga-topscorer (Bild).

Eden Hazard en Thibaut Courtois hebben normaal gesproken genoeg aanspraak als ze over straat gaan, maar bij de Brusselse taxichauffeur Joseph ging geen lampje branden toen de twee Belgische internationals bij hem instapten. 'Ze probeerden met me te spreken, maar ik antwoordde met het minimum. Gelukkig kreeg ik een mooie fooi.'

De Belgische krant Het Laatste Nieuws was aanwezig van de aankomst van de verschillende Rode Duivels.

Mario Balotelli is dankzij het ingrijpen van Shaun Leatherbarrow zondag ontsnapt aan een rode kaart. Want doordat hij de Italiaan vasthield, werd een opstootje met Manchester United's Chris Smalling voorkomen. Liverpool-fan Leatherbarrow verhaalt in de Liverpool Echo over zijn heldendaad zaterdag op Anfield. 'Ik zag aan zijn lichaamstaal dat hij wilde reageren, en ik wist dat hij al een gele kaart had. Ik zei dat hij rustig aan moest doen en het moest laten rusten. Hij zei oké, oké.'

'Het kan een volledig spontane beslissing worden. Op een zeker moment zal er zeker iets op tafel liggen. Ik heb een contract met Lazio en misschien sluit ik in Rome wel mijn carrière af. Het kan ook zijn dat ik komende zomer stop'
Miroslav Klose (36) sluit niets uit als het gaat om zijn toekomst (Sport1).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.