Seedorf ontkent Allegri onder druk te willen zetten bij Milan

Clarence Seedorf heeft zijn negatieve uitspraken aan het adres van Massimiliano Allegri ontkracht. De 37-jarige middenvelder stelt dat hetgeen hij gezegd heeft nooit was bedoeld als een aanval op de trainer van AC Milan.

Seedorf ontkent Allegri onder druk te willen zetten bij Milan

Donderdag kwamen er uitspraken van Seedorf over zijn vertrek bij Milan naar buiten in Braziliaanse media. De tegenwoordig voor Botafogo uitkomende ex-international zou uit ongenoegen over het roulatiesysteem van Allegri zijn vertrokken uit San Siro. Seedorf vond dat hij op zijn leeftijd juist wekelijks aan spelen toe moest komen om fit te blijven. Allegri gebruikte hem echter alleen in grote wedstrijden, zoals tegen Barcelona.

De kern van dat verhaal ontkent Seedorf niet, maar hij heeft het functioneren van de in Milaan onder hevige druk staande Allegri nooit ter discussie willen stellen. 'Mijn woorden zijn verkeerd vertaald, ze zijn verkeerd opgeschreven. Ik gaf simpelweg antwoord op de vraag waarom ik weg wilde bij Milan. De beslissingen van Allegri heb ik altijd gerespecteerd.'

Seedorfs vermeende uithaal naar Allegri was in het licht van de gang van zaken bij de Rossoneri extra pikant. Afgelopen zomer ging al het gerucht dat voorzitter Silvio Berlusconi Allegri wilde vervangen door de Nederlander, die bezig is zijn trainerspapieren te halen.

Ook nu Allegri ondanks tegenvallende resultaten nog altijd in het zadel zit, blijft Seedorf de voornaamste kandidaat voor de trainersstoel van Milan. Onlangs stelde hij in het programma Derksen &… al serieus te overwegen aan het eind van dit kalenderjaar te stoppen als profvoetballer en aan te vangen met zijn trainersloopbaan.

Seedorf ontkent echter dat hij de druk op Allegri heeft willen doen toenemen. 'Ik hoop oprecht dat Allegri en Milan goed presteren. Ik heb de trainer of de club nooit willen aanvallen. Als ik voor enige vorm van controverse heb gezorgd, dan spijt me dat enorm. Ik wil bij deze mijn excuses aanbieden als mijn uitspraken overkwamen als een aanval op Allegri.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen