Seedorf: 'Mijn hart huilt nog steeds om besluit Van Marwijk'

Clarence Seedorf blikt met pijn in zijn hart terug op zijn interlandcarrière bij het Nederlands elftal. De ervaren middenvelder liet zich in het programma Derksen & … kritisch uit over de voormalige bondscoaches Marco van Basten en Bert van Marwijk.

Seedorf: 'Mijn hart huilt nog steeds om besluit Van Marwijk'

Het boterde niet tussen Seedorf en Van Basten en in de aanloop naar het EK van 2008 bedankte de toenmalige speler van AC Milan dan ook voor Oranje, zolang San Marco bondscoach zou blijven. 'Van Basten heeft een heel grote fout gemaakt met mij', blikt Seedorf in gesprek met Derksen terug. 'Ik vond hem geen slechte trainer, maar de manier waarop hij met mij en andere spelers omging vond ik niet kunnen. Gebrek aan peoplesmanagement.'

Na het EK van 2008 werd Van Basten opgevolgd door Bert van Marwijk. 'Ik heb me toen weer beschikbaar gesteld voor Oranje, maar helaas is het van een terugkeer nooit meer gekomen', vervolgt Seedorf. Van Marwijk riep de ex-Ajacied niet op omdat hij het niet gepast vond om een speler met zijn status op de bank te zetten.

Seedorf is nog altijd verbolgen over die redenering van Van Marwijk. 'Ik vond het een zwak argument. Hij moet niet voor mij bepalen of ik de bank accepteer of niet. Iemand die bij Milan in de basis staat hoort naar mijn mening opgeroepen te worden voor Oranje en als ik mijn plek vanaf de bank had moeten veroveren, dan had dat maar gemoeten. Van Marwijk heeft iets van mij afgenomen en mijn hart huilt daar nog steeds om. Ik had in die periode een bijdrage willen leveren.'

De 37-jarige spelverdeler staat sinds medio 2012 onder contract bij Botafogo. 'Waar kun je beter van het spelletje genieten dan in het Mekka van het voetbal? Ik ben met open armen ontvangen door de fans van Botafogo. Dat heeft mijn motivatie om hier succesvol te zijn alleen maar groter gemaakt', legt Seedorf zijn keuze voor de club uit Rio de Janeiro uit.

Bekijk dinsdagochtend op onze website enkele fragmenten van het interview van Johan Derksen met Clarence Seedorf. De ervaren voetballer spreekt onder meer over het aanstaande WK, zijn toekomstige trainersloopbaan en ongelukkige tijd in het Nederlands elftal.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen