Seedorf bezig aan zijn minst productieve periode

De niet verzilverde strafschop tegen Cruzeiro (3-0 verlies) was op meer fronten een gemiste kans voor Clarence Seedorf. Ook kreeg daarmee zijn minst productieve serie bij Botafogo gestalte.

Seedorf bezig aan zijn minst productieve periode

Zijn verhuizing van AC Milan naar Botafogo in 2012 deed Seedorf goed wat zijn doelpuntenproductie betreft. De 37-jarige middenvelder scoorde acht keer voor de Braziliaanse club in de competitie, waarmee hij zijn persoonlijke record verbeterde.

Ook dit seizoen begon Seedorf sterk met vijf treffers in zijn eerste twaalf competitiewedstrijden. Maar inmiddels is de klad erin gekomen bij de middenvelder.

Inclusief bekerduels staat hij acht wedstrijden droog, hetgeen sinds zijn komst naar Botafogo niet was voorgekomen. Voor de oud-international is dat zijn langste reeks in Braziliaanse dienst zonder een treffer. Bovendien heeft hij in deze serie slechts twee assists op zijn naam.

Dat Seedorf minder zijn directe stempel kan drukken op het aanvalsspel van Botafogo, heeft ook te maken met de rol die zijn trainer Oswaldo hem had toebedeeld. De oud-international was tegen Cruzeiro verdedigende middenvelder.

Bekijk hier al onze video's