Seedorf grote man bij zege Suriprofs op FC Groningen

Tijdens de jaarlijkse benefietwedstrijd van de Suriprofs was Clarence Seedorf vrijdag de absolute uitblinker. Mede dankzij twee doelpunten van hem werd FC Groningen verslagen (3-0).

De Suriprofs, onder leiding van het duo Dean Gorré en Henk Fräser, kwam al na zes minuten op voorsprong in het stadion van Sparta Rotterdam. Rydell Poepon, die afgelopen zondag met De Graafschap degradeerde naar de Jupiler League, opende de score.

Vijf minuten voor rust was het de beurt aan Seedorf, die uit een vrije trap de tweede treffer namens de Suriprofs maakte. In de tachtigste minuut bepaalde de 36-jarige middenvelder van AC Milan, die komende zomer na tien seizoenen vertrekt bij de Rossoneri, de eindstand op 3-0 na een pass van Kenji Gorré.

Die uitslag was geflatteerd, aangezien FC Groningen ook zeer gevaarlijk was. De ploeg van interim-trainer Erwin van de Looi, die de vorige week ontslagen Pieter Huistra verving op de bank, stuitte echter keer op keer op Suriprofs-doelman Kenneth Vermeer. Foto: VI Images