Scorende Ziyech maakt met Chelsea einde aan FA Cup-sprookje

Reacties

De bijzondere FA Cup-reis van Middlesbrough is voorbij. De middenmoter uit het Championship stuntte eerder in het bekertoernooi tegen Manchester United en Tottenham Hotspur, maar werd zaterdag mede door een doelpunt van de jarige Hakim Ziyech uitgeschakeld door Chelsea.

Scorende Ziyech maakt met Chelsea einde aan FA Cup-sprookje
© Pro Shots
Middlesbrough
Middlesbrough
0 - 2
Chelsea
Chelsea

Middlesbrough vormde samen met Nottingham Forest (dat zondag tegen Liverpool speelt) de Championship-delegatie in de kwartfinales van het FA Cup-toernooi en mocht wereldkampioen Chelsea zaterdag in eigen huis ontvangen. Dat gebeurde tegen de wil van Chelsea met fans op de tribunes. Het Riverside Stadium kolkte, maar een nieuwe surprise van Middlesbrough zat er niet in.

Chelsea kwam na een kwartier op voorsprong via Romelu Lukaku, die in de Premier League en Champions League zijn basisplaats is kwijtgeraakt, maar in het FA Cup-toernooi zijn minuten mag maken. De spits tikte op aangeven van Mason Mount binnen. Een kwartier later verdubbelde Ziyech de marge, door van rechts naar binnen te komen en de verre hoek te vullen.

Middlesbrough kwam er in de eerste helft niet echt aan te pas en dit veranderde na rust niet. Dit ondanks het goede optreden van Nederlander Anfernee Dijksteel, die zich ook deze zaterdag weer liet gelden. Chelsea speelde de bekerwedstrijd vrij gemakkelijk uit en plaatste zich als eerste ploeg voor de laatste vier. De overige drie duels in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi worden allemaal zondag afgewerkt.

Chelsea won de FA Cup tot dusver acht keer. De laatste eindzege van de Londenaren in het belangrijkste Engelse bekertoernooi was vier jaar geleden, toen Manchester United dankzij een benutte strafschop van Eden Hazard met 1-0 werd verslagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.