Scorende Vlaar loopt niet te hard van stapel na rentree

Reacties

Ron Vlaar zette zijn rentree na een maandenlange revalidatie luister bij door een doelpuntje mee te pikken in het competitieduel van Jong AZ met de beloften van SC Cambuur (4-1 zege). De verdediger is blij met de nieuwe stap en richt zijn vizier op 2016.

Scorende Vlaar loopt niet te hard van stapel na rentree

'Vandaag was een belangrijk moment voor mij', blikte Vlaar op de clubsite terug op zijn inbreng in het duel met de beloften, waarin hij een uur in actie kwam. 'Ik heb 6,5 maand niet gevoetbald, dus dat is weer even wennen. Je moet weleens even herstellen, maar ik ben blij dat ik weer een uur in de benen heb.'

Het waren maandag zijn eerste minuten sinds hij op 30 mei 2015 in de FA Cup-finale tegen Arsenal (4-0 nederlaag) voor het laatst in een wedstrijd in actie kwam. 'Het is altijd lekker om te voetballen. Ik wil plezier hebben en dat probeer ik altijd uit te stralen. Voor mij is het nu belangrijk om ritme op te doen.' Het Alkmaarse publiek hoeft echter nog niet te verwachten dat hij zeer binnenkort zijn opwachting zal maken in de hoofdmacht.

Aan de bak
'Het bekerduel met Kozakken Boys is al over twee dagen, op kunstgras. Ik heb nu een uur gespeeld, dan heeft het geen zin om over twee dagen weer aan de bak te gaan', drukte Vlaar die verhalen de kop in. Dat wil echter niet zeggen dat hij niet meeleeft met de eerste selectie, die uit de Europa League vloog en het na zestien speelronden in de Eredivisie met de elfde plaats moet doen.

'Het gaat wat moeizaam, dat is duidelijk. Dat zal moeten verbeteren. We hebben nog twee wedstrijden tot de winterstop. We moeten met een goed gevoel die winterstop in. Dat kan door woensdag door te gaan en zaterdag van FC Utrecht te winnen. Dan kunnen we na de winterstop opnieuw beginnen. Ik denk namelijk niet dat we op de plaats staan waar we horen te staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.