Scorende Vieri helpt Inter terug op kop

Internazionale achterhaalde Juventus en deelt vanaf zondagmiddag de koppositie in de Serie A met de regerend kampioen. Inter won van Piacenza. Lazio Roma lijkt het winnen verleerd. Tegen Atalanta Bergamo slaagde Lazio er voor het vijfde duel op rij niet in te winnen. AS Roma verloor weer eens.

Internazionale achterhaalde Juventus en deelt vanaf zondagmiddag de koppositie in de Serie A met de regerend kampioen. Inter won met 3-1 van Piacenza. De beslissing viel in een periode van vier minuten. In de zestigste minuut, na een uur anti-voetbal in het Giuseppe Meazza, veranderde Gabriel Batistuta een schot van Stéphane Dalmat zodanig van richting dat doelman Fontana kansloos was. Het was Batigol's eerste doelpunt als nerazzurro. Twee minuten later krulde Christian Vieri een schot in de verre hoek achter Fontana. En weer twee minuten later knalde Bobogol hard binnen op aangeven van Batistuta. Het was Vieri's 21ste doelpunt in zeventien duels. In de slotfase miste Inter-invaller Mohammed Kallon nog een strafschop voordat Dario Hubner de tegentreffer over Francesco Toldo lobde.

Lazio Roma liep weer eens averij op. Tegen Atalanta Bergamo kwamen de biancocelesti niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Lazio ging wel voor de zege, en probeerde zo vaak het kon de aanval te zoeken, maar zonder succes. Daarbij werd de ploeg van Roberto Mancini niet geholpen door de grasmat van het eigen Stadio Olimpico, want het veld maakte het voetbal eerder onmogelijk dan mogelijk. Het was het vierde gelijkspel op rij voor Lazio, dat van de laatste acht competitieduels slechts een wedstrijd won.

AS Roma zakt verder op de ranglijst van de Serie A. Bij Udinese liep de ploeg van coach Fabio Capello tegen de achtste nederlaag aan: 2-1. Met de tiende plaats als gevolg. Vincenzo Iaquinta maakte halverwege de tweede helft het winnende doelpunt. Roma speelde vanaf de 44ste minuut met tien man, omdat Jonathan Zebina tegen een geelrode kaart aan was gelopen. Nestor Sensini had de ploeg uit Udine voor rust op voorsprong gezet, Vincenzo Montella tekende in de 54ste minuut voor de gelijkmaker. Udinese klimt door de winst naar de zesde plaats, op twee punten van Chievo.

Chievo ging onverwacht met 1-0 ten onder bij Modena door een doelpunt van Giuseppe Sculli. Bologna versloeg Empoli met 2-0. Claudio Belucci en Paolo Vanoli maakten de doelpunten.

Een late treffer van Fabio Petruzzi leverde Brescia een 2-1 overwinning op tegen Reggina.