Scorende Strootman ziet AS Roma zege uit handen geven

Met zijn eerste competitiedoelpunt sinds ruim twee jaar tijd heeft Kevin Strootman zijn stempel gedrukt op het duel van AS Roma met Cagliari.

Cagliari - AS Roma 2-2
De tweede helft was nog geen minuut oud toen Strootman voor het eerst in 952 dagen zijn naam als doelpuntenmaker op een Serie A-scorebord zag verschijnen. De 26-jarige middenvelder, die door bondscoach Danny Blind werd opgenomen in de Oranje-selectie, schoot met rechts binnen na voorbereidend werk van Edin Dzeko. De Bosnische spits was net ingevallen toen hij met zijn hoofd de bal panklaar legde voor Strootman.

Na zes minuten had Diego Perotti met een strafschop de score al geopend voor Roma. Toch werd het nog spannend in Cagliari, want routinier Marco Borriello (34) maakte tegen zijn oude club in de 56ste minuut de aansluitingstreffer. Elf minuten voor tijd werd Strootman naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag hij hoe Roma het toch nog uit handen gaf door een late gelijkmaker van Marco Sau.

De Romeinen hebben hierdoor nu een achterstand van twee punten op koplopers Genoa, Sampdoria, Sassuolo en Juventus.

Fiorentina - Chievo Verona 1-0
Hoewel Kevin Diks is opgeroepen voor Jong Oranje, moet hij het bij Fiorentina nog altijd doen met een bijrol. Net als in de openingsronde tegen Juventus (2-1 verlies) kwam hij tegen Chievo Verona niet aan spelen toe. Vanaf de bank zag Diks hoe zijn ploeggenoten de klus klaarden dankzij een doelpunt van Carlos Sánchez in de 28ste minuut.