Scorende Schuurs valt op bij zege AC Milan, zorgen voor Mourinho

Tijjani Reijnders heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd met AC Milan gewonnen. Zaterdagavond waren i Rossoneri te sterk voor het Torino van Perr Schuurs, die een hoofdrol had in de wedstrijd. AS Roma kent een teleurstellend begin van dit seizoen en ging onderuit in Verona.

AC Milan
AC Milan
4 - 1
Torino
Torino

Reijnders had net als vorige week tegen Bologna (0-2 zege) een basisplaats bij Milan en stond zo tegenover Schuurs, die een plekje in de verdediging van Torino had gekregen. De mandekker maakte in het San Siro zijn eerste competitiedoelpunt in Italiaanse dienst. Het betekende de 1-1, nadat Christian Pulisic Milan even hiervoor nog op voorsprong had gezet.

Schuurs scoorde een kleine tien minuten voor rust, maar toch wisselde Milan met een riante voorsprong van speelhelft. De thuisploeg kreeg een wel erg gemakkelijk gegeven strafschop, na vermeend hands van Alessandro Buongiorno, en dit buitenkansje werd benut door Olivier Giroud. Theo HernΓ‘ndez zorgde vlak voor de onderbreking ook nog voor de 3-1.

In de tweede helft kreeg Milan nog een strafschop. Deze werd veroorzaakt door Schuurs, die op de voet van Rafael LeΓ£o ging staan. Giroud scoorde opnieuw en mag zich zodoende topscorer van de Serie A noemen, met drie goals uit twee wedstrijden. Reijnders deed zaterdagavond van begin tot eind mee bij Milan; Schuurs speelde de hele wedstrijd voor Torino.

de doelpunten in beeld

Hellas Verona
2 - 1
AS Roma
AS Roma

AS Roma begon het seizoen met een 2-2 gelijkspel tegen Salernitana en ging zaterdag pijnlijk onderuit tegen Hellas Verona. Cyriel N'Gonge (ex-FC Groningen) maakte de 2-0 in een wedstrijd die uiteindelijk met 2-1 werd gewonnen. Komende vrijdag speelt Roma thuis tegen AC Milan en voor dat duel staat de druk er dus meteen vol op. Wat niet meehelpt, is dat Paulo Dybala en Nicola Zalewski geblesseerd uitvielen. JosΓ© Mourinho zal ongetwijfeld weer gaan herhalen dat hij versterkingen nodig heeft.