Scorende Børven: 'Merk dat ik mijn weg heb gevonden'

Reacties

FC Twente heeft er na woensdagavond een trefzekere aanvaller bij. Na een korte aanloopperiode voelt Torgeir Børven zich steeds meer op zijn gemak in Enschede. De Noorse aanvaller gaf zijn invalbeurt tegen SC Heerenveen extra glans met zijn doelpunt, dat de thuisclub de nekslag bezorgde: 0-2.

Scorende Børven: 'Merk dat ik mijn weg heb gevonden'

'Het geeft mij een erg goed gevoel dat ik die goal kon maken. Het was de beslissing in de wedstrijd, daarna was het over en uit', zegt Børven op de clubwebsite. 'Afgelopen weken heb ik moeten wennen, maar ik merk dat ik mijn weg heb gevonden. Voor mij is het belangrijk om hard te blijven werken en te scoren.'

Børven kwam deze winterperiode over van Vålerenga. De Noorse spits tekende een verbintenis tot de zomer van 2018 in Enschede en was in de afgelopen competitie negen keer trefzeker voor de Noorse club.

Titelkoers
FC Twente boekte door de treffers van Dusan Tadic en Børven een belangrijke zege in Friesland. Het uitduel met Heerenveen was voor Twente de eerste in een reeks van vijf zware duels waarin verder PSV (uit), FC Groningen (uit), Vitesse (thuis) en Feyenoord (thuis) nog wachten.

In Friesland presenteerden de Tukkers zich vooral dankzij een sterke fase in het laatste deel van de wedstrijd als een serieuze uitdager van titelfavoriet en landskampioen Ajax. De ploeg van trainer Michel Jansen bezet na 21 speelronden de tweede plaats in de competitie. De achterstand op koploper Ajax bedraagt slechts één punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.