Scorende Bonucci kan belangrijke stap Juventus niet voorkomen

Reacties

Juventus heeft zaterdag optimaal geprofiteerd van het slippertje van Napoli bij Sassuolo. De koploper van de Serie A had veel moeite met AC Milan, maar won wel (3-1) en heeft nu vier punten meer dan Napoli. Voor Milan was uitgerekend Leonardo Bonucci de doelpuntenmaker.

Scorende Bonucci kan belangrijke stap Juventus niet voorkomen

Bonucci speelde zeven seizoenen voor Juventus, voordat hij afgelopen zomer de veelbesproken overstap naar AC Milan maakte. Zaterdagavond keerde hij terug in het Allianz Stadium en de verdediger werd constant uitgefloten door de supporters van Juventus. Zij zagen hun favoriete ploeg overigens goed starten. Milan-doelman Gianluigi Donnarumma hield Gonzalo Higuaín in de zevende minuut nog van scoren af, maar een minuut later schoot Paulo Dybala Juve alsnog op een 1-0 voorsprong.

Milan moest in de achtervolging en speelde goed in Turijn. Suso en André Silva kregen al aardige kansen, voordat Bonucci na een klein halfuur uit een hoekschop de 1-1 binnen kopte. De mandekker vierde zijn goal uitbundig, met speciale aandacht voor de fans van Juve die hem uitfloten. Voor Juve betekende dit pas de eerste tegengoal in de Serie A van 2018. Na 959 minuten kwam er een einde aan een imposante reeks, waardoor het eigen competitierecord net niet verbroken werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Milan ging op zoek naar meer en kwam kort in de tweede helft dicht bij een voorsprong. Hakan Calhanoglu raakte de lat en de rebound van Suso werd naast het doel getikt door Gianluigi Buffon. Juventus had het zwaar in eigen huis en Giacomo Bonaventura schoot twintig minuten voor tijd net over. Aan de andere kant van het veld redde Donnarumma spectaculair bij een poging van Higuaín. Deze save was achteraf gezien niet nodig, aangezien er was gevlagd voor buitenspel, maar bewees wel de klasse van de jonge keeper.

Donnarumma werd niet lang hierna echter alsnog gepasseerd. Sami Khedira leverde een perfecte voorzet af en bij de tweede paal kopte Juan Cuadrado met een snoekduik de 2-1 binnen. Khedira maakte er kort voor tijd zelf nog 3-1 van en dus blijft de laatste competitiezege van Milan bij Juve van 5 maart 2011 dateren. Huidig Milan-trainer Gennaro Gattuso was toen de maker van de winnende goal (0-1); Massimiliano Allegri was op dat moment zijn coach bij Milan.

Allegri staat zoals bekend tegenwoordig voor de groep bij Juve, dat met de moeizame overwinning een flinke stap heeft gezet naar het prolongeren van de landstitel. In de Serie A zijn er nog acht speelronden te gaan; volgende week wacht voor de koploper de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Benevento. Aankomende dinsdag speelt Juve eerst nog in de Champions League tegen Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.