Scorende Bale biedt Spurs-supporters hoop

Tottenham Hotspur heeft zich dankzij een doelpunt van Gareth Bale geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Carabao Cup. De Welshman had aan een helft tegen Stoke City genoeg om te scoren en stond daarmee mede aan de basis van de bekerzege van Spurs.

Stoke City
Stoke City
1 - 3
Tottenham Hotspur

Na de 2-0 nederlaag tegen Leicester City van afgelopen weekend kon José Mourinho wel weer eens een succesje gebruiken. Championship-ploeg Stoke leek daarvoor de ideale tegenstander en voor de Portugees was het een mooie gelegenheid sterspeler Heung-Min Son vanaf de bank te laten beginnen. Aan de andere kant was er een basisplaats voor Bale, die na zijn zomerse komst nog steeds toewerkt naar volledige wedstrijdftitheid. Ook de uit de gratie geraakte Dele Alli mocht weer eens opdraven.

Bale liet nog meer eens zien écht op de weg terug te zijn. Tijdens de nederlaag tegen Leicester deed hij een helft mee, maar in de Europa League was hij al vaker van de partij. Tegen Stoke liet hij zien het scoren nog altijd niet verleerd te zijn, want na een half uur tekende hij voor de openingstreffer. Bij een voorzet van Harry Winks was hij alert en kopte hij raak. Het dominante Spurs had in het restant van de eerste helft weinig te duchten van Stoke en dus had Mourinho genoeg gezien. Bale bleef na de eerste helft in de kleedkamer achter, terwijl Son nog een helftje mee mocht doen.

De rust leek Stoke goed gedaan te hebben, want toen de tweede helft acht minuten oud was, werd het ineens gelijk. De thuisploeg was in het eerste bedrijf eigenlijk nauwelijks in het stuk voorgekomen en had zelfs niet één keer op doel geschoten. Dat bleek ook helemaal niet nodig, want bij de eerste beste kans was het raak. Een prima opgezette aanval belandde bij Jacob Brown, die met een listig balletje op maat Jordan Thompson in staat stelde raak te schieten: 1-1. En zo leek het door de plotse gelijkmaker niet another day at the office voor Spurs te worden, dat door het moordende speelschema gehoopt had op een zorgeloos bekeravondje.

Een treffer van Ben Davies zorgde ervoor dat een eventuele stunt van Stoke twintig minuten voor tijd in de kiem werd gesmoord. Met een harde poeier zorgde de verdediger voor de tweede Welshe treffer van de avond en een nieuwe Spurs-voorsprong. Het slotakkoord was voor Harry Kane, die het toch niet kon nalaten maar weer eens te scoren en zo voor de eindstand tekende. Daarmee voegt Spurs zich bij de andere halve finalisten die reeds bekend zijn: Brentford en Manchester City. Voor de supporters van The Lilywhites zal het misschien belangrijker zijn dat Bale andermaal liet zien dat hij écht op de weg terug is.