Schweinsteiger waarschuwt Mannschaft: 'Oranje in topvijf van Europa'

Reacties

Voormalig Duits international Bastian Schweinsteiger verwacht dat Duitsland een zware avond tegemoet gaat tegen het Nederlands elftal. De oud-middenvelder van Bayern München en Manchester United is vol lof over Oranje.

Schweinsteiger waarschuwt Mannschaft: 'Oranje in topvijf van Europa'
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
2 - 1
Nederland
Nederland

Schweinsteiger waarschuwt Die Mannschaft voor de vriendschappelijke ontmoeting met Nederland in Frankfurt. Duitsland tankte afgelopen zaterdag vertrouwen met een zege op Frankrijk. 'Ik verwacht dat Nederland het in defensief opzicht veel beter voor elkaar heeft. Ik ben benieuwd welke oplossingen we daarvoor kunnen bedenken', zei de 121-voudig international tegen de ARD.

Volgens Schweinsteiger is Oranje een van de favorieten voor de EK-titel komende zomer. 'Als je kijkt naar de kwaliteiten van de spelers dan staat Nederland zeker in de topvijf van de nationale ploegen in Europa', vertelt 'Schweini', die hoopt dat de overwinning op Frankrijk Duitsland een positieve boost geeft richting het EK in eigen land.

'Een zege op Nederland zou de stemming natuurlijk nog beter maken', besluit Schweinsteiger. Duitsland doorbrak zaterdag een negatieve reeks van drie interlands zonder overwinning. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann speelt tijdens het EK in de groepsfase tegen Schotland, Hongarije en Zwitserland.

De verwachting in Duitse media is dat Nagelsmann tegen het Nederlands elftal met dezelfde namen start als in de uitwedstrijd tegen Frankrijk. Florian Wirtz scoorde in Lyon al na acht seconden en in de tweede helft vond Kai Havertz het net voor de Duitsers. Bij Nederland ontbreekt Teun Koopmeiners in Frankfurt. De middenvelder van Atalanta Bergamo is vanwege een blessure teruggekeerd naar Italië.

De verwachte opstelling van Duitsland:

Ter Stegen; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kroos, Gündogan; Wirtz, Havertz en Musiala

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Duitsland - Nederland?
  • 48% Zege Duitsland (3.459 stemmen)
  • 27% Gelijkspel (1.966 stemmen)
  • 25% Zege Nederland (1.776 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.