Schutterend Rangers ziet Celtic naderen

De Schotse competitie wacht nog een hete finale. Als Celtic woensdag z'n inhaalwedstrijd tegen Motherwell wint kan het op gelijke hoogte komen met Rangers, dat zondag met 2-2 gelijkspeelde bij Dundee.

Glasgow Rangers kwam bij Dundee nog wel op voorsprong (al in de eerste minuut, doordat Lee Wilkie in eigen doel schoot), maar twee treffers van Fabian Caballero zetten de thuisploeg nog voor de rust op een 2-1 voorsprong. Het duurde tot vijf minuten voor het einde eer de Gers er nog een gelijkspel uit konden slepen. Mikel Arteta scoorde vanaf de penaltystip: 2-2.

Regerend kampioen Celtic kan woensdag bij een zege op Motherwell dus langszij komen, waarna de Schotse competitie nog drie wedstrijden duurt. Overigens wonnen de Bhoys zaterdag al met 4-1 bij Dunfermline, door treffers van Stilian Petrov (twee maal), Henrik Larsson en Alan Thompson (strafschop). McNicol doelpuntte tegen.