Schuster en Amrabat zwaaien af met nipte zege

Málaga heeft het seizoen afgesloten met een 1-0 overwinning op Levante, waarmee het afscheid van trainer Bernd Schuster en huurling Nordin Amrabat (foto) werd opgeluisterd.

Het duel, waarin voor beide ploegen niets meer op het spel stond dan de eer, werd beslist door een treffer van Francisco Portillo. De aanvaller maakte een half uur voor het einde de enige treffer in La Rosaleda.

In de laatste minuut verzuimde José Manuel Casado uit een strafschop de overwinning meer kleur te geven. Schuster zag dat niet vanaf de bank gebeuren. De Duitse trainer, die in verband wordt gebracht met Eintracht Frankfurt als bestemming, werd in de 73ste minuut naar de tribune verwezen na kritiek op de leiding.

Ook Amrabat zag zijn laatste duel voor Málaga niet eindigen zoals gehoopt. Ondanks verwoede pogingen kon de Galatasaray-huurling zijn afscheid niet opluisteren met een doelpunt. De voormalig PSV'er keert terug naar Turkije.