Schreuder stevent af op kampioenschap met Castellón

Reacties

Dick Schreuder stevent met CD Castellón af op promotie naar de Segunda División. Zijn ploeg won zondag met 3-0 van Recreativo Granada en omdat nummer twee Córdoba CF een dag eerder verloor, staat Castellón acht punten los.

Schreuder stevent af op kampioenschap met Castellón
© Pro Shots

De strijd om de titel in de Primera Federación, het derde niveau van Spanje, leek lange tijd tussen Castellón en UD Ibiza te gaan. Plots kwam Córdoba op, waardoor Schreuders Castellón ineens door twee ploegen werd achtervolgd. Córdoba verloor echter en een dag later won Castellón met 3-0 van Granada B, mede door een doelpunt van oude bekende Gervane Kastaneer.

'Natuurlijk was het moeilijk, maar dat wist ik voor de wedstrijd al', zei Schreuder na afloop. 'Veel mensen dachten waarschijnlijk dat het makkelijk zou worden, maar ik niet. We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar uiteindelijk gaat het om winnen. We staan acht punten voor. Het is goed om te zien dat de spelers beseffen dat geen wedstrijd makkelijk zal zijn, zoals sommigen denken. In iedere competitie zie je dat de bovenste vier ploegen moeite hebben met het winnen van wedstrijden.'

Schreuder besefte dat het voor zijn spelers een zwaar seizoen is. 'Veel van de spelers die hier vorig seizoen waren, trainen nu op een heel andere manier dan hiervoor. Het is dus moeilijk voor hen, maar ze moeten op deze manier trainen om zo te kunnen spelen. Als ze dat niet doen, zouden ze volgens onze filosofie geen wedstrijden kunnen winnen.'

Castellón speelt de volgende twee wedstrijden tegen Linares (17e) en Melilla (18e). Daarna wachten nog duels met Real Murcia (7e), UD Ibiza (3e), Algeciras (12e) en Sanluqueno (15e). De kampioen promoveert naar het tweede niveau, de nummer twee moet de play-offs in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.