Schreuder lyrisch: 'Het was bij vlagen geweldig'

Reacties

FC Twente-trainer Alfred Schreuder kreeg de voorbije weken kritiek, maar heeft na het bereiken van de laatste vier in het bekertoernooi aangegeven dat hij het 5-3-2-systeem nog niet zomaar uit zijn hoofd zet. AZ werd dinsdagavond in een 4-3-3-formatie overtuigend aan de kant gezet: 3-0.

Schreuder lyrisch: 'Het was bij vlagen geweldig'

De Tukkers kozen twee weken geleden voor het competitieduel bij Feyenoord voor het eerst voor een 5-3-2-formatie, waarin Schreuder de kwaliteiten van Hakim Ziyech, Jesús Corona en Luc Castaignos optimaal wilde benutten. In De Kuip verloor FC Twente met 3-1, waarna Schreuder in het thuisduel met Heracles van vrijdag opnieuw voor dezelfde tactische variant koos. Twente overtuigde niet, maar won de derby tegen Heracles Almelo wel: 2-0.

Tegen AZ werd gisteren gekozen voor de vertrouwde 4-3-3-tactiek en groeide Hakim Ziyech prompt uit tot grote roerganger met twee goals en een assist. 'Maar hoe vond jij dat we speelden tegen Feyenoord in De Kuip?', zo reageerde Schreuder bij FOX Sports toen de systeemwissel aan de orde kwam. Daarmee doelde hij op het in zijn ogen goede spel van Twente in De Kuip. 'Dat was ook een andere tegenstander. Volgens mij hebben we allemaal kunnen zien wat er zondag in De Arena gebeurde', was hij lovend over Feyenoord, dat zondag een stuk beter was dan Ajax maar niet won in De Klassieker (0-0). 'In deze vorm is 4-3-3, zeker in thuiswedstrijden, prima voor ons. Maar ik kijk naar de kwaliteiten van de tegenstander en mijn spelers, dus 5-3-2 kan zeker wel werken. Alleen tegen Heracles was dat niet zo.'

Schreuder was wel uitermate tevreden over de manier waarop zijn ploeg tegen AZ voor de dag was gekomen. 'Ik heb genoten. Vanaf de eerste minuut zaten we erbovenop en was het ook in een balbezit heel goed. AZ had inderdaad geen schijn van kans. Zo willen we graag Twente zien', aldus de coach, die ook de interactie met het publiek aanhaalde. 'Daar heb je ook goed spel voor nodig en vandaag was het bij vlagen geweldig. Een heel mooie avond voor Twente', meende Schreuder, die middenvelders Renato Tapia, Kamohelo Mokotjo en Ziyech als uitblinkers bestempelde.

Spits Luc Castaignos, die de score opende, was al even blij met de halvefinaleplek. 'Als we zoals in het begin vooruit durven verdedigen, dan komt iedereen in zijn kwaliteit te spelen. Ziyech is een heerlijke voetballer. Je weet dat hij een fantastisch linkerbeen heeft en nu blijkt hij ook al een geweldig rechterbeen te hebben', aldus de aanvaller gekscherend over de 2-0, die Ziyech liet aantekenen met zijn chocoladebeen. 'Onder druk zo wegdraaien en dan binnenschieten; dat is kwaliteit. Het is een speler met veel techniek en gevoel voor de bal. Nu bij de laatste vier, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het wordt spannend nu', besloot hij op de clubwebsite.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.