Schreuder: 'Ik zie een stijgende lijn bij Twente'

Reacties

Te veel conclusies wil trainer Alfred Schreuder niet trekken uit het tweede gelijkspel van FC Twente, dat zich mogelijk nog moet verantwoorden voor een aansteker-incident.

Schreuder: 'Ik zie een stijgende lijn bij Twente'

Ondanks het tweede puntenverlies op rij maakt FC Twente-trainer Schreuder zich geen zorgen. 'We kijken naar het spel en dan zie ik een stijgende lijn. De punten zijn jammer, we hadden die vandaag wel verdiend. Maar we kijken naar de lange termijn. Er kan ook nog van alles gebeuren tot 1 september. We kijken hoe het er dan voorstaat.'

Schreuder wilde niet meer uitweiden over de mogelijke versterkingen – Hakim Ziyech van SC Heerenveen wordt genoemd - die hij nog kan verwelkomen. Zijn ADO-collega Henk Fraser kent juist die andere kant van de medaille. Mike van Duinen, verantwoordelijk voor de 1-2, wordt in verband gebracht met AZ.

'Hij is absoluut voor ons heel belangrijk. Voor ons heel goed dat hij kan blijven, en hij heeft er ook vrede mee. Logisch, iedere speler wil hogerop en AZ is dat ook. Maar het kan ook aantrekkelijk zijn bij ADO, dat uitgesproken heeft een grotere club te worden, de man te zijn.'

Aansteker-incident
In de slotfase werd Gianni Zuiverloon nog geraakt door een aansteker, die vanaf de tribune was gegooid. De verdediger van ADO Den Haag reageerde tijdens de wedstrijd richting Luc Castaignos, die het voorwerp snel in zijn rechter sok verstopte.

Maar Zuiverloon hield zich naar eigen zeggen op verzoek van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer na afloop op de vlakte over het voorval. 'Want dat heb ik nu eenmaal beloofd.' Castaignos voelde zich niet bezwaard zich uit te spreken.   

'Ik wilde graag verder spelen', zei de spits van FC Twente. 'Anders hadden we weer allemaal gedoe gekregen. Dan was de arbiter weer met die aansteker naar de grensrechter gelopen en dat zou weer tijd kosten. We hadden haast.'

Wiedemeijer zelf weet niets van een afspraak met Zuiverloon. 'Ik heb het hele voorval niet gezien. Ik heb na afloop alleen gezegd dat hij moest ophouden over die aansteker, waar ik het bestaan niet eens van weet.' Ongetwijfeld wordt de zaak voorgelegd aan de aanklager van de KNVB, die zich gaat buigen over een mogelijke sanctie voor FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.