Schreuder: 'Het is goed om kritisch te blijven'

Reacties

FC Twente is de enige ploeg in de Eredivisie die nog geen duel heeft verloren in de eerste acht speelronden van de competitie. Toch stemt dat trainer Alfred Schreuder niet bijzonder tevreden in de aanloop naar de topper tegen Ajax van zaterdagavond.

Schreuder: 'Het is goed om kritisch te blijven'

'Er wacht ons zaterdag een mooie topwedstrijd, een duel tussen twee teams die over het algemeen hetzelfde proberen te spelen', blikt Schreuder op de clubsite vooruit op het duel in de Grolsch Veste. 'Het enige wat ik van de ploeg wil zien, is dat de spelers er alles aan doen om te winnen.'

Dat bleek in de voorgaande acht speelronden nog geen ABC'tje voor de Tukkers. Twente speelde liefst vijf keer gelijk en won drie duels, waardoor de ploeg momenteel de vijfde plaats op de ranglijst bezet. 'We zijn nog ongeslagen en dat zegt ook wat over onze aanval en ons middenveld', meent Schreuder.

Kritisch
'Verdedigen begint voorin. Over het algemeen doen we het goed, maar we hebben dit seizoen te vaak gelijk gespeeld. We moeten vooral naar ons spel kijken, want het is goed om kritisch te blijven.'

Schreuder heeft zaterdagavond de beschikking over Luc Castaignos en Kasper Kusk. Castaignos moest deze week de return van het treffen tussen Jong Oranje en Jong Portugal nog aan zich voorbij laten gaan wegens een hamstringblessure, Kusk is weer teruggekeerd van een knieblessure. Darryl Lachman behoort daardoor dit keer niet tot de wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.