Schreuder blijft assistent Nagelsmann bij Hoffenheim

Reacties

Alfred Schreuder heeft zoals verwacht zijn handtekening gezet onder een driejarig contract met 1899 Hoffenheim. De 43-jarige trainer blijft als assistent verbonden aan de Bundesliga-club.

Schreuder blijft assistent Nagelsmann bij Hoffenheim

Begin mei bracht VI al naar buiten dat Schreuder op enkele details na rond was over zijn nieuwe verbintenis. Aanvankelijk twijfelde de voormalig hoofdtrainer van FC Twente of hij nog langer aan de zijde wilde werken van de pas 28-jarige Julian Nagelsmann, die tijdens het afgelopen seizoen werd aangesteld als opvolger van de gestopte Huub Stevens.

'Ik wilde eerst rustig kijken hoe de samenwerking met Julian zich zou ontwikkelen en die gaat prima', verwoordde Schreuder zijn twijfels in mei. 'Ik kan mijn ideeën kwijt en mijn inbreng wordt op waarde geschat. Daarnaast is de Bundesliga één van de sterkste competities van Europa. Voor mijn ontwikkeling als trainer is het goed om hier nog een tijd rond te kijken.'

De contracten van Nagelsmann en Schreuder lopen nu parallel aan elkaar tot medio 2019. Tot genoegen van sportief directeur Alexander Rosen. 'Alfred is niet alleen een vakman, maar geniet wegens zijn persoonlijkheid ook een hoog aanzien binnen de club. Hij is een absolute verrijking en een belangrijke bouwsteen voor onze technische staf', zegt Rosen op de Hoffenheim-website.

Schreuder werd aanvankelijk ook genoemd bij Eredivisie-clubs als NEC en Vitesse, maar die hebben met Peter Hyballa en Henk Fraser inmiddels een andere trainer aangetrokken. De oud-speler van Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda, FC Twente en Vitesse blijft dus verbonden aan Hoffenheim. De nummer vijftien van de Bundesliga ziet Armin Reutershahn, de andere assistent, wel vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.