Schotse 'loterij-weldoener' overlijdt vijf weken na ontroerende clubovername

Reacties

Zeer triest nieuws uit Schotland. Colin Weir, de 71-jarige Partick Thistle-supporter die ruim een maand geleden zijn geliefde club overnam en teruggaf aan de fans, is na een kort ziekbed overleden. Daarmee heeft een waar voetbalsprookje een behoorlijke verdrietige wending gekregen.

Schotse 'loterij-weldoener' overlijdt vijf weken na ontroerende clubovername
© Andrew Hendo / Wikimedia Commons

In 2011 wonnen Weir en zijn toenmalige echtgenote Christine meer dan 183 miljoen euro in de EuroMillions-loterij. Weir stopte daarop met werken en besloot om alleen nog maar leuke dingen te gaan doen. Een van die leuke dingen vond hij het investeren in (en daarmee het oppoetsen van) zijn favoriete club Partick Thistle. Op 21 november jongstleden werd de overname eindelijk afgerond.

Hij kocht zich voor een onbekend bedrag in en verwierf een meerderheidsbelang van 55 procent in de club. Van zeggenschap of een rol in de clubleiding wilde Weir (wiens huwelijk met Christine twee maanden geleden strandde) echter niets weten. Hij beloofde het meerderheidsbelang namelijk gratis over te doen aan Thistle For Ever, een fanclub in oprichting. De bedoeling was dat de aandelen in maart 2020 zouden worden overgedragen, waarmee de laagvlieger op het tweede niveau van Schotland in handen zou komen van de fans.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarnaast investeerde Weir uitgebreid in de club. Zo kocht hij een stuk grond onder het stadion, dat hij later weer aan de club zou teruggeven. Er lagen nog veel meer plannen. Zo wilde hij de jeugdopleiding onder handen nemen en een nieuw trainingscomplex bouwen. 'Ik wil ervoor zorgen dat, wanneer de nieuwe leiding actief is, er een structuur ligt waardoor de overdracht van de aandelen soepel verloopt', aldus Weir destijds. 'De fans hebben altijd gezegd dat dit hún club is. En binnenkort zal dat ook echt zo zijn.'

Weir zal dat moment zelf echter niet meer meemaken. Zijn advocaten hebben bekendgemaakt dat hij na 'een kort ziekbed' op 71-jarige leeftijd is overleden. 'Wij roepen op tot privacy voor zijn familie en vrienden, in deze moeilijke tijden.' Naast een dankwoord aan het personeel van University Hospital Ayr worden er geen verdere uitspraken gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.