Schorsing is geen schorsing: 'Barça rekent ook tegen Atleti op Lewandowski'

Reacties

Espanyol diende een officiële klacht in tegen Barcelona na het meespelen van Robert Lewandowski in de derby, maar Barça denkt doodleuk ook een beroep te kunnen doen op de 'geschorste' topschutter in de komende topper tegen Atlético Madrid. Het scenario van voor de derby lijkt zich te herhalen.

Schorsing is geen schorsing: 'Barça rekent ook tegen Atleti op Lewandowski'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Dit is althans wat AS heeft begrepen uit een onderzoek naar de juridische gang van zaken. Lewandowski werd voor het WK voor drie wedstrijden geschorst, maar Barça vocht die beslissing aan. Bij de Spaanse bond en het CAS werd Barcelona niet geholpen, daarna zette de club de stap naar een openbare rechtbank, die de zaak in behandeling nam.

Lopende het onderzoek is de strafmaat voor Lewandowski niet officieel en dus kon de Pool gewoon meespelen in de derby tegen Espanyol. Omdat de openbare rechtbank waar Barça de zaak aanhangig heeft gemaakt nog geen uitspraak heeft gedaan, is het volgens AS een serieuze mogelijkheid dat Lewandowski gewoon aan de aftrap verschijnt van het duel met Atlético Madrid.

De twee topclubs staan komende zondag tegenover elkaar in La Liga, in wat eigenlijk de tweede competitiewedstrijd van Lewandowski's schorsing had moeten zijn. De zaak van Lewandowksi bij de rechtbank kan vanwege de drukte nog maanden duren, wat een bijzondere situatie kan opleveren. In de komende dagen mogen Barça en de Spaanse tuchtcommissie hun argumenten aandragen in de schorsingszaak.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.