Schorsing dreigt voor Messi na beledigen assistent-scheids

Reacties

Bondscoach Edgardo Bauza heeft al aangekondigd dat Lionel Messi dinsdagavond in het WK-kwalificatieduel met Bolivia in de basis begint, maar de Argentijnse sterspeler wordt mogelijk nog geschorst voor de uitwedstrijd in La Paz. De 29-jarige aanvaller beledigde donderdag assistent-scheidsrechter Marcelo Van Gasse.

Schorsing dreigt voor Messi na beledigen assistent-scheids

Messi was niet te spreken over enkele beslissingen van Van Gasse, liet dat na afloop van de gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Chili (1-0) in niet mis te verstane woorden blijken en weigerde hem de hand te schudden. Het obscene taalgebruik van de matchwinner zou zijn vastgelegd door de camera's. Hoewel arbiter Sandro Ricci het incident in eerste instantie niet opnam in zijn wedstrijdrapport, is het later toegevoegd.

De Zuid-Amerikaanse bond (CONMEBOL) moet vóór dinsdagochtend (negen uur lokale tijd) beslissen of het overgaat tot het schorsen van Messi. In Argentinië wordt al gesproken over een uitsluiting van twee tot vier duels. Het zou betekenen dat de technisch begaafde linkspoot mogelijk niet alleen het duel met Bolivia, maar bijvoorbeeld ook de kraker in augustus tegen Uruguay moet missen.

Messi-dependencia
Een spoedschorsing van Messi zou Bauza slecht uitkomen, te meer omdat Gonzalo Higuaín, Javier Mascherano, Lucas Biglia en Nicolás Otamendi allemaal al zijn uitgesloten wegens de gele kaarten die ze incasseerden in het duel met Chili, dat Messi besliste uit een penalty. Bovendien zijn de backs Gabriel Mercado en Emanuel Más geblesseerd.

Hoewel Messi in november ook tegen Colombia (3-0) al betrokken was bij alle drie de doelpunten en Argentinië in september en oktober zonder zijn aanvoerder drie keer op rij puntenverlies leed, bestreed Bauza na afloop van het duel met Chili dat zijn ploeg afhankelijk is van zijn captain. Argentinië staat na dertien speelronden derde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. Brazilië 13 30 +22
2. Uruguay 13 23 +10
3. Argentinië 13 22 +3
4. Colombia 13 21 +1
5. Ecuador 13 20 +5
6. Chili 13 20 +3
7. Paraguay 13 18 -5
8. Peru 13 15 -2
9. Bolivia 13 7 -22
10. Venezuela 13 6 -15

De nummers één t/m vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.