Schöne en Van der Hoorn krijgen basisplaats in Klassieker

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft in De Klassieker gekozen voor Mike van der Hoorn en Lasse Schöne in zijn basiselftal. Spits Arek Milik is verrassend bankzitter bij de Amsterdammers, die om 12.30 uur Feyenoord ontvangen.

Schöne en Van der Hoorn krijgen basisplaats in Klassieker

In de eerste twee confrontaties tussen Ajax en Feyenoord dit seizoen zat Milik ook al op de reservebank. In de strijd om de KNVB-beker (1-0 winst Feyenoord) was Viktor Fischer de spits van de Amsterdammers, in de competitie (1-1) experimenteerde De Boer met Davy Klaassen als centrale aanvaller.

Nu is het Anwar El Ghazi die voor de doelpunten moet zorgen als nummer negen. Hij wordt vanaf de flanken bediend door Schöne en Amin Younes. Op 8 november stond Schöne voor het laatst in de basis bij Ajax en ook toen was Feyenoord de tegenstander. Achterin is Ricardo van Rhijn zijn basisplaats kwijt en dat betekent dat Van der Hoorn start. Joël Veltman is de rechtsback van Ajax.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Veltman, Van der Hoorn, Riedewald, Dijks; Gudelj, Bazoer, Klaassen; Schöne, El Ghazi, Younes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.