Schöne blijft bescheiden: 'De bal ligt al in de kleedkamer'

Lasse Schöne bezorgde Ajax een 3-0 overwinning op SC Heerenveen met de eerste hattrick van zijn loopbaan. De 27-jarige Deense aanvaller genoot na afloop zichtbaar van zijn rol als uitblinker, maar liep er niet mee te koop.

'De wedstrijdbal ligt al in de kleedkamer. Ik ben natuurlijk wel trots, maar om hem onder mijn arm mee te nemen lijkt me een beetje te veel van het goede', reageerde Schöne bescheiden tegenover FOX Sports. Het maakte de man die eerder dit seizoen tegen Celtic (1-0) en Go Ahead Eagles (1-0) ook al matchwinner was en tegen PSV (1-0) de beslissende assist gaf op Kolbeinn Sigthórsson niet minder trots. 'Het is mijn eerste hattrick, dat voelt wel lekker.'

Schöne kwam aan zijn doelpunten doordat hij in de eerste twintig minuten twee penalty's benutte. 'Ik heb er vorig jaar nog één gemist, maar ik sta bovenaan de lijst. Dat je er dan twee moet nemen, maakt mij niet uit. In mijn laatste jaar bij NEC heb ik in totaal ook vijf penalty's moeten nemen, die gingen er ook allemaal in.'

Lasse Schöne benutte tegen SC Heerenveen twee penalty's binnen zes minuten. Bij de tweede strafschop bracht doelman Kristoffer Nordfeldt nog bijna redding.

Doordat Schöne vanaf de stip koelbloedig bleef, had Ajax eindelijk weer eens een makkelijke wedstrijd in de Eredivisie. De afgelopen weken verliepen nog ronduit stroef met onder meer twee gelijke spelen tegen FC Utrecht (1-1) en PEC Zwolle (1-1). 'De laatste weken creëerden we ook wel kansen, maar het voetbalt veel lekkerder als je snel met 2-0 voorstaat. Dan gelooft de tegenstander ook veel minder in een goed resultaat.'

Heerenveen gaf inderdaad weinig tegengas, waardoor de voorsprong van Ajax op de concurrentie groeide. Feyenoord staat door het 1-1 gelijkspel bij NAC Breda zeven punten achter op de landskampioen, Vitesse door de 2-0 nederlaag bij FC Twente zelfs acht punten. De Tukkers zijn met vier punten achterstand nog de voornaamste uitdager. Schöne, vastberaden: 'We hebben inderdaad een mooi gat gemaakt, maar laten we Twente ook maar lekker achter ons houden.'