Schokkend bericht over Zlatan, lof voor Van der Vaart

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Schokkend bericht over Zlatan, lof voor Van der Vaart

'Het leek me een goede headliner in de media.'
• In Zweden is vandaag een schokkend verhaal opgedoken. Peter Mangs, beter bekend als de serieschutter van Malmö, is naar eigen zeggen van plan geweest Zlatan Ibrahimovic te doden. Dat zegt hij althans in zijn nieuwe boek. Toen hij een paar jaar geleden de foutgeparkeerde Ferrari van de Zweed zag staan, fietste hij snel naar huis om zijn geweer te halen. Gelukkig kwam hij te laat.

• Nederland speelt al jaren geen grote rol van betekenis meer in het Europese clubvoetbal. Het is vandaag zelfs al precies dertien jaar geleden dat de laatste Europese beker werd binnengehaald door een Nederlandse club. Feyenoord versloeg Borussia  Dortmund met 3-2 in een zinderende UEFA Cup-finale. Pierre van Hooijdonk herdenkt deze memorabele zege.

'Je kan geen grip houden op een individu met zoveel kwaliteiten.'
Jérôme Boateng heeft gereageerd op alle aandacht die hij kreeg na de met 3-0 verloren halve finale van de Champions League. De verdediger van Bayern München werd vlak voordat Messi zijn tweede goal maakte volledig het bos in gestuurd door de Argentijn en viel weerloos op het Catalaanse gras. Op de website van de Duitse voetbalbond gaf hij een verklaring voor de vernedering. 'Je kan Messi niet negentig minuten uit de wedstrijd houden. In de eerste zeventig minuten lukte dat aardig, maar daarna moet je wel als team blijven verdedigen', aldus de Duitser, die door zijn klungelige valpartij het mikpunt van hoon werd.

'Van der Vaart is bij HSV schandalig behandeld, omdat hij niet werd opgesteld. De meeste spelers mogen zijn schoenveters nog niet eens vastmaken.'
Bert van Marwijk vindt Rafael van der Vaart nog steeds een topspeler. Hij zou het een goede zaak vinden voor het vaderlandse voetbal als Ajax hem weet te verleiden tot een terugkeer in de Eredivisie. 'Hij kan echt het verschil maken. Mits Ajax hem goed laat trainen én rekening met hem houdt', aldus de voormalige bondscoach van Oranje, die bij het Nederlands elftal en bij HSV met Van der Vaart werkte. (De Telegraaf)

'Ik denk dat ik gewoon niet goed genoeg was om profvoetballer te worden'
Jan-Willem Staman speelde nog even in de jeugd van FC Twente, maar sleet zijn dagen als voetballer daarna bij het plaatselijke DES uit Nijverdal. Op zijn 31ste kreeg zijn carrière echter een opmerkelijke wending. Tegenwoordig mag hij zich namelijk international noemen van de voetbaldwerg Guam, een eilandje in de Grote Oceaan. (De Telegraaf)

'Memphis heeft dit helemaal zelf afgedwongen.'
Daley Blind krijgt volgend jaar bij Manchester United gezelschap van Memphis Depay, die wordt overgenomen van PSV. Hij stuurde hem al een sms-je met zijn felicitaties. 'Verder heb ik hem nog niet gesproken. Hij zal het druk genoeg hebben met alle hectiek.' (AD)

'Ik ben net zo teleurgesteld als iedereen'
• Niet alleen Boateng kreeg na het Champions League-duel van Bayern bakken met kritiek over zich heen. Mario Götze reageerde op zijn eigen website op de commotie die is ontstaan. De aanvaller Bayern München liep na het duel met Barcelona doelman Marc-André ter Stegen te keuvelen op het veld. Volgens velen zou hieruit blijken dat de verliespartij hem niet interesseerde. 'Als het over is gekomen alsof de nederlaag me niks deed, dan bied ik daar mijn excuus voor aan.'

'Ik heb niet zoveel gescoord dit jaar omdat Totti niet zoveel assists geeft.'
Met zeven doelpunten in 33 duels heeft Gervinho erkend dat zijn productie nog wat tegenvalt. De Ivoriaan betrok gekscherend clublegende Francesco Totti in dat verhaal, maar haastte zich al snel om te zeggen dat het een grapje was. (Sky Sport Italia)

'Ik wil ooit bij Milan terugkeren'
Gennaro Gattuso was ooit de gevreesde pitbull op het middenveld van AC Milan, tegenwoordig is hij werkzaam als trainer. Door de slechte resultaten bij de gevallen Italiaanse topclub gaan er veel geruchten rond over de toekomst van de trainer Filippo Inzaghi. Hoewel hij zegt momenteel niet op de functie te azen, deed hij wel nog eens een open sollicitatie in de Italiaanse media. Het is echter de vraag of de gevallen grootmacht wéér het lot in de handen van een beginnend trainer wil gaan leggen.

'Hij zou nooit veertig of vijftig goals maken in de Premier League.'
• Ronald Koeman is onder de indruk van Cristiano Ronaldo, maar denkt niet dat de Portugese vedette zijn huidige productie ook in Engeland zou halen. Volgens de coach van Southampton is de Engelse competitie een stuk zwaarder dan de Spaanse. 'Ook de Primera División kan niet tippen aan de Premier League.' (FIFA.com)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.