Schmidt maakt zich na ontsnapping niet druk om kritiek: 'Er is altijd rumoer'

Reacties

Benfica sleepte dinsdag tot genoegen van trainer Roger Schmidt in extremis een Europa League-ticket uit het vuur tegen Red Bull Salzburg. De voormalig coach van PSV trekt zich niet veel aan van de kritiek in de voorbije dagen.

Schmidt maakt zich na ontsnapping niet druk om kritiek: 'Er is altijd rumoer'
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
1 - 3
Benfica
Benfica

Benfica kon na twee teleurstellende gelijke spelen in de Portugese competitie wel een opsteker gebruiken in het Champions League-duel met Salzburg, dat in september in Lissabon met 0-2 te sterk was. Schmidt wist dus dat zijn ploeg met minimaal twee doelpunten verschil moest winnen om aanspraak te maken op de derde plek in een groep met ook Internazionale en Real Sociedad.

Arthur Cabral maakte uiteindelijk in minuut 90+2 het verschil voor Benfica door de 1-3 te maken. 'Het was voor iedereen duidelijk dat ons lot in Europa op het spel stond', aldus Schmidt tegen A Bola. 'We speelden erg goed en creëerden veel kansen. We hadden hier wel zes, zeven, acht goals kunnen maken, maar na de 1-2 moesten we weer geduldig zijn en mentaliteit tonen. We hebben altijd het geloof gehouden dat we nog een derde goal zouden maken. We verdienden het doelpunt en daarmee het Europa League-ticket.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Benfica deed voormalig Feyenoorder Orkun Kökcü 68 minuten mee in Salzburg. Fredrik Aursnes, ook ex-speler van de Rotterdammers, speelde als rechtsback de hele wedstrijd en was verantwoordelijk voor de assist bij de 1-3 van Cabral. 'Dat we doorgaan in Europa is heel belangrijk voor ons en de gehele club, ook al overwinteren we niet in de Champions League', aldus Schmidt, die tussen 2012 en 2014 aan het roer stond bij Red Bull Salzburg.

De Duitser kreeg de voorbije weken vaker kritiek vanwege het spel van Benfica en afgelopen vrijdag werd hij zelfs door een Benfica-fan bekogeld met een flesje. 'Er is altijd rumoer rond Benfica, of je wint of niet. Dat is normaal. Je hebt altijd te maken met optimistische en teleurgestelde supporters', aldus Schmidt, die met Benfica in Portugal op de derde plaats staat achter Sporting Portugal en FC Porto.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Sociedad
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Internazionale
6
3
3
0
8-5
+3
12
3
Benfica
6
1
1
4
7-11
-4
4
4
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
4-8
-4
4
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.